Екозащитници печелят от бездомните кучета

  • 11 април 2012 05:56

  • 1381
  • 3
Екозащитници печелят от бездомните кучета
©

Екозащитниците печелят от съществуването на бездомни кучета. Тези свои подозрения разкриха вчера кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска и земеделският министър Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на, пише в. "Монитор".

„Те не работят, не помагат”, каза шефът на агенцията за безопасност на храните Йордан Войнов. „Тези организации трябва да кажат как се финансират и къде отиват разходите, защото начинът на тяхното съществуване е свързан със съществуването на проблема, който оправдава харченето на пари.”

Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на обяви, че няма да си подаде оставката. Дори подписал промените в наредбата за приютите с ясното съзнание, че екозащитниците ще му я поискат. „Предпочитам да ме нападат 50 или 100 организации, но да можем да спасим гражданите от нападението на десетките хиляди кучета. Така че нека мен ме нападат, важното е да спасим гражданите от това, което ежедневно им се случва”, каза министърът.

Той обяви, че в някои отношения сегашните приюти са по-луксозни от домовете за деца. „С промените в наредбата разрешаваме съществуването на по-нелуксозни приюти, едно оградено място с къщички и разрешаваме съществуването на депа за временно настаняване”, обясни Найденов. По думите му песовете ще бъдат в депата, докато им дойде ред да влязат в приют. Целта е глутниците да бъдат прибрани.

„Не променяме режима за евтаназия. Не подкрепям безпричинното убиване на животни”, призна министърът. Според него проблемът е в това, че агресивни кучета, които са нападали хора, са били прибирани в приюти и осиновявани. След това са пускани отново на улицата.

Шефът на агенцията по храните Йордан Войнов каза, че има санкционирани собственици, които са изхвърлили кучетата. Кметовете на Шумен и Ловеч били наказани Според Войнов сегашният закон за защита на животните не работи. Той ще бъде променен и осиновителите ще гледат кучетата само в домовете си, а надзорът на улични песове ще бъде забранен.

Последвайте канала на

1381 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
AZ

2012.04.12 | 18:44

2
То се вижда кой печели-същата Фандъкова и същия Найденов които си краднаха пари от народа а Фандъкова си уреди цяло апартаментче в блок с незаконен строеж точно на входа на южния парк и докато се строеше същия блок над 8 месеца ние жителите на кв.Иван Вазов не можехме да използваме тротоарите щото така казала същата мърла.За разлика от вас боклуци същите екозащитници вършат цялата работа-кастрации,хуманно отношение,изхранване и осиновяване на животните,а Фандачката може много да и се иска да присвои и тези пари но няма как да стане,тези пари са дадени и отиват за животните!!!И да Приют Богров може да е по-лъскав от дом за сираци и знаете ли защо?Защото някой миризлив и дрислив чиновник не може да лапне парите и те отиват по предназначение,а не както Фандачката окраде сума ти домове за сираци и се налапа с парите на данакоплатеца,ай мрете в говна измет мръсна!!!

2012.04.12 | 18:44

3
Колкото и да е гадно, си прав :(
ради колев

2012.04.12 | 18:43

1
За всичко са виновни хората човече!!!!!"ХОРАТА" КОИТО НИ УПРАВЛЯВАТ ВЕЧЕ 21 ГОДИНИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини