Закриват училище в Поликраище, местните с пореден протест

  • 29 май 2020 10:29

  • 700
  • 0
Закриват училище в Поликраище, местните с пореден протест
© Pixabay

Протест в горнооряховското село Поликраище. Причината - закриването на основното училище преди месец от Общинския съвет в Г. Оряховица. Жителите са избрали една от мирните форми на протест. Местните ще пресичат организирано главния път Русе - В. Търново. По този начин те ще затруднят движението и ще покажат своето недоволство.

„Всички мерки, които сме взели за запазването на училището са в рамките на закона. Написали сме протестни декларации до всички институции в страната. Имаме отговор от МОН, че преди да се предприемат мерки за актуализиране на училищната мрежа, трябва да има широко обществено обсъждане“, обясни д-р Марияна Георгиева.

Тя добавя, че такова обсъждане не е имало, както и че не са взети под внимание никакви желания на родителите на децата в Поликраище. Мнението на директора Марин Тодоранов също не е било чуто. „Господа, не произнасяйте смъртната присъда на третото училище в Поликраище“, заяви той, предаде Нова телевизия.

Без шествия за 24 май, Красимир Вълчев с подробности за абитуриентските балове и отварянето на детските

градини

„Училището трябва и ще го има. Управляващите трябва да чуят гласа на народа“, каза Проф. Георги Георгиев - преподавател във ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий.

Последвайте канала на

Novini.bg
700 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини