Диана Ковачева: Да се защитават правата и свободите на гражданите си струва всяко усилие

  • 21 май 2020 09:36

  • 627
  • 2
©

"Правата на човека са важно завоевание и трябва да бъдат остоявани с ум, сърце и всеотдайност", заяви от трибуната на парламента  новоизбраният омбудсман Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент.

„Благодаря за доверието, което ми гласувахте", каза тя на депутатите.

 

Парламентът избра Диана Ковачева за национален омбудсман

 

"Такова доверие задължава. Такова доверие е знак и към хората, че омбудсманът се ползва с подкрепата на Народното събрани еи има заявка за добро сътрудничество в нелеката задача на защита правата на човека“, допълни още Ковачева.

Тя обърна внимание, че тази година през месец април се навършиха 15 години от избора на първия обществен защитник на Република България. „За мен е чест, че съм четвъртият омбудсман и поемам институцията от ярки професионалисти“, коментира още Ковачева.

„Познавам добре работата на омбудсмана и мога да кажа, че тя не е лека. Да се защитават правата и свободите на гражданите си струва всяко усилие“, каза още Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент.

Последвайте канала на

Десислава Станева
627 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
30 години едно и също....

2020.05.21 | 10:08

2
марионетка с видими червени конци......

2020.05.21 | 10:06

1
То сиган бе!

Добави коментар

Водещи новини