Междублокови пространства в елитния "Изток" в София тънат в мизерия

  • 18 май 2020 14:43

  • 2016
  • 11
Междублокови пространства в елитния "Изток" в София тънат в мизерия
© Novini.bg

Междублокови пространства в столичния квартал "Изток", който поддържа едни от най-високите цени за закупуване на жилище и е желано място за строителство, тънат в мизерия.

В зеления квартал, който се намира в близост до Борисовата градина, почти до всеки блок има пейки и детски съоръжения за игра.

Там обаче рядко може да се разходиш, без да се втрещиш от гледката - изхвърлени кутии от цигари, изпражнения на кучета, кенчета от бира... и разбира се - фасове, които с лопата да ги ринеш.

Сн. Novini.bg

Основен проблем се оказва и стоителството. Покрай строежите в квартала се събират работници, които, прекарвайки в отпора, лежат по пейките и не почистват хранителните отпадъци след себе си. Подобна гледка може да бъде забелязана покрай Цариградско шосе.

Предлагат градинката на КАТ в София да носи името на Стефан Данаилов

Отношението на някои стопани с домашни любимци, които не чистят следкучетата си, е възмутително, като не си дават сметка, че в градинките си играят деца.

Сн. Novini.bg

Важно е да се отбележи, че "Изток" е един от малкото квартали, в които са се справили с проблема с уличните кучета.

На места има оставени струпани пръчки, сухи листа, които допълнително допринасят за мръсотията. Наскоро приключи и косенето на тревата, но прави впечатление, че не навсякъде беше окосено изцяло.

Сн. Novini.bg

От общината преди седмици съобщиха местата, на които може да се оставят по-едри боклуци, като например дивани или дюшек.

Разбира се, поддържането на чистотота е двустранен процес - от една страната общината да полага необходимите усилия, но от друга и това да е отношение на самите граждани. Да изхвърлиш картонената кутия в кофата за боклук или да събереш изпражненията на кучето, е най-малкото, с което всеки трябва да се ангажира. Така, както преди година група ентусиасти се заеха с поправянето и боядисването на пейки и детска люлки в "Изток".

Сн. Район Изгрев,фейсбук

Междувременно кметът д-р Делян Георгиев почти ежедневно отчита дейностите си пред гражданите, използвайки социалната мрежа. Във фейсбук той увери, че е решен до края на годината да изчисти улиците на район Изгрев от старите коли. 

Продължават и дейностите по подмяна и изграждане на тротоари. Преди седмица бе ремонтиран част от тротоара на ул. "Чехов".

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
2016 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2020.05.18 | 18:39

9
Така е навсякъде, след като София се напълни със селяндури, клошари и всякаква друга измет. Като се измете човешкото нашествие, ще са чисти и градинките. Елементарно е.
Ватник

2020.05.19 | 17:08

11
И КОМУНИСТИ!!! ТАВАРИШ СЛАБОУМЕН ГАДЕВ - (ХВАРЧИЛОТО)

2020.05.18 | 15:34

1
Де да беше само там,елате в двора на 90 училище в Люлин да видите какво е,пияници,наркомани,дилари,кучета и майки с малки деца насядали турски по земята,викат крякат по цели нощи
Ватник

2020.05.19 | 17:06

10
Ооо то като в РАААСИЯ!!! КАК СТАЛА ХАРАШО, НЕ ТОЛКА МЬИ ПЛОХА ЖИВЬОМ!!!

2020.05.18 | 18:38

8
Нормално София е гето
Anon

2020.05.18 | 17:10

7
Елитния кв. Изток отдавна не е елитен. Мръсен, със стари вече блокове и ненормално, и необосновано високи цени. Алтернативите са доста и по-привлекателни.
.

2020.05.18 | 16:09

2
"Да изхвърлиш картонената кутия в кофата за боклук или да събереш изпражненията на кучето, е най-малкото, с което всеки трябва да се ангажира." - ами айде ангажирайте се де! А иначе не случайно избягах от гетото минлата година...

2020.05.18 | 17:06

6
в пликче ли да си събера след кучето ? оставено просто ей така, ще изчезне и ще натори почвата, а поставено в найлоново пликче ще стане смръдлива бомба .,
боби

2020.05.18 | 16:32

5
То цяла София е една кочина - мръсна и неподредена, те за Изток се затъжили! Има две, три знакови места в центъра, които поддържат и дотам!Как не се намери един кадърен кмет да изчисти тази столица, да въведе ред, да изградят един план за растежа на столицата, а всичко сбутват вътре, за да стане един бетониран , грозен град!
куки

2020.05.18 | 16:10

3
кое му е елитното на тоя комунистически квартал със стари блокове и тук там цъфнали нови кооперации обргадени в бетони отвсъде за 100ици хил левоеве?? НЯма по горозен град вече .....тук освен Църквите и Герена няма кво да се види...а и забравих на бкпто останлите комунистически сгради и блокове и Сердика......дето ни струваше милиони да я изгопаят....
пордния неграмотник

2020.05.18 | 16:20

4
вечно недоволен,но нищо не правещ през живота си.Говов за политик.

Добави коментар

Водещи новини