Започна полагането на нов водопровод в най-големия пернишки квартал "Изток"

  • 15 май 2020 11:37

  • 512
  • 2
Започна полагането на нов водопровод в най-големия пернишки квартал "Изток"
© Pixabay

Започна полагането на нов водопровод в най-големия пернишки квартал "Изток", съобщи общинският пресцентър. Ремонтът е част от мащабна програма за подмяна на остарялата водопроводна мрежа на Перник.

Тръбите, които ще бъдат монтирани, са от високоустойчив материал. Там, където е възможно, те ще бъдат полагани по безизкопен начин със сондажна машина.

"Изток" е вторият квартал, в който старите етернитови тръби ще бъдат подменени. Реновацията на водопроводната мрежа в Перник започна от квартал "Църква", където за първи път в общината бе приложена безизкопна технология със специализирана техника тип "къртица".

ВАП възложи спешна проверка за аварията в шламохранилището на Топлофикация - Перник

В близките дни ще се ремонтира и централният водопровод за гр. Батановци. Паралелно ще тече реконструкция на мрежата в централната градска част.

Ще бъде подменен общо 56 км водопровод в целия град. За реконструкция на водопроводната мрежа в Перник са сключени договори с три фирми, които според кмета Станислав Владимиров са най-добрите в сектора. Очаква се през есента ремонтът на всички обекти по водопреносната мрежа на Перник да приключи.

Последвайте канала на

Novini.bg
512 2

Коментари 2

Добави коментар
Връх на некомпетентността...!

2020.05.15 | 12:54

2
А бре какъв е тоя...,,водопровод"...?!Та това дето сте го показали си е връх на некомпетентността...!Това си чисто и просто...-градинско-капково напояване с детско кранче от 1/2"... P.S....поправка-кранчето е 3/4"...,но пак си е детско кранче...
Връх на некомпетентността...!

2020.05.15 | 12:52

1
А бре какъв е тоя...,,водопровод"...?!Та това дето сте го показали си е връх на некомпетентността...!Това си чисто и просто...-градинско-капково напояване с детско кранче от 1/2"...

Добави коментар

Водещи новини