В Севлиево отварят музеите, галериите и библиотеките

  • 14 май 2020 07:44

  • 850
  • 1
В Севлиево отварят музеите, галериите и библиотеките
©

От днес в общината отварят врати галериите, музеите, кината, библиотеките, може и да се спортува на открито. Кметът на Севлиево Иван Иванов е издал заповед част от забраните, свързани с извънредното положение в страната, да отпаднат, съобщиха от общината.

Врати за посещения отварят Историческият музей, градската художествена галерия "Асен и Илия Пейкови", галерия "Видима", градската библиотека и читалищните библиотеки в селата.

Допускат се и прожекции в кино "21-ви век" към читалището в Севлиево при допустима заетост 30 на сто от капацитета на местата в салона.

От днес могат да се упражняват и колективни спортове за аматьори, в които участват до 10 души. Практикуването на спортовете се разрешава на футболните игрища в парк "Черничките", на игрището до спортната зала "Дан Колов", на игрището в ж.к. "Димитър Благоев", както и на спомагателните игрища на стадион "Раковски". Заниманията ще се организират от треньорите на спортните клубове с предварителна заявка до управителя на "Спортни имоти" по предварително изготвен график.

Няма да се допускат състезания и публика, няма да се използват баните и съблекалните. Контролът за спазване на изискванията и прилагане на противоепидемични мерки от гражданите ще се осъществява от Общинския инспекторат.

Последвайте канала на

Novini.bg
850 1

Коментари 1

Добави коментар
Emiliyana

2020.05.14 | 09:14

1
Браво, севлиевци!

Добави коментар

Водещи новини