На всички завърнали се от Нидерландия в Хасковско е наредена карантина за 14 дни

  • 12 май 2020 20:11

  • 1429
  • 0
На всички завърнали се от Нидерландия в Хасковско е наредена карантина за 14 дни
© Колаж: Novini.bg

На територията на област Хасково през днешния ден за наличие на коронавирусна инфекция са взети 119 проби. Това съобщиха от Областната администрация на Хасково.

112 от тях са взети по плана на РЗИ за изследване на социални домове в областта. Те са на персонал и потребители от Дома за възрастни хора с психични разстройства в село Пъстрогор, община Свиленград.

4 проби са взети от жители на община Свиленград, пасажери от полети с доказани пътници с COVID 19.

3 проби са взети от МБАЛ Хасково, 2 от които на персонал и 1 контролна проба на 39-годишната жена, настанена за лечение в ОАИЛ на МБАЛ Хасково с доказан COVID 19.

19 нови случая на COVID-19 у нас, има и двама починали

118 от пробите са с отрицателен резултат. Положителна е контролната проба на 39- годишната жена, която остава за лечение в болницата.

Установени са контактните лица на 44-годишната жена от община Стамболово, чиято положителна проба бе обявена тази сутрин.

На самолета, с който тя се е завърнала от Нидерландия на 8 май, са пътували общо 14 души от област Хасково - 5-ма от община Хасково, 4-ма от община Стамболово, 3-ма от община Любимец и по 1 от община Харманли и община Минерални бани. Още при пристигането на всички тях е връчено предписание за поставяне под 14-дневна карантина.

От летището до дома си жената е пътувала с кола, шофирана от неин сродник, който също е поставен под карантина. В колата са се возили и другите 3-ма пътници, живеещи на територията на община Стамболово.

Последвайте канала на

Novini.bg
1429 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини