Експерт: Колата на Гранична полиция била без "Гражданска отговорност" в катастрофата с 22 тира

  • 12 май 2020 07:45

  • 4499
  • 5
© Булфото (архив)

Мерките, които се взимат е доказано, че не работят. Многото катастрофи не се дължат само на водачите. Трябва повече контрол на пътя и това се видя по време на ограничителните мерки заради пандемията. Когато държавата я имаше, то това си личеше. Това заяви в ефира на България он ейр Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

Тя се позова на статистика на МВР, в която се посочва, че към днешна дата през 2018 г. е имало 164-ма загинали в катастрофи, до 11 май 2019 г. е имало 153-ма загинали, а сега техният брой е 118. Според Русинова този спад не е толкова сериозен, тъй като хората бяха затворени и си стояха вкъщи, а имаше и повече контрол по улиците. 

"Например при катастрофата на АМ "Марица", в която участваше и кола на Гранична полиция, както и 22 тира и двама души загинаха, се оказа че Гранична полиция нямат задължителната "Гражданска отговорност".

Очаквам главният прокурор да се намеси и да се разследва случая чисто, за да корегираме допуснатите грешки. Аз говоря на базата на официални документи", каза още тя и допълни, че дори единият от адвокатите на близките на загинал в инцидента е поискал проба от асфалта, за да се провери сцеплението му и му е получил отказ за взимането ѝ.

Тя обяви, че от Европейския център по транспортни политики ще направят независима инспекция. " Начините на разследване на ПТП-то са твърде архаични", заяви още тя.

Що се отнася до катастрофата с Милен ЦветковМилен ЦветковМилен Цветков е роден на 30 юли 1966 г. в София. На 19 април 2020 година е убит при катастрофа. Завършва, тя заяви, че са изпратили писмо до автомобилния производител на колата на журналиста, за да стане ясно защо толкова много се е смачкал. Също така Общината взима мерки за да се обезопаси участъка на катастрофата.

Тежка верижна катастрофа на магистрала "Марица", има загинали

Последвайте канала на

Novini.bg
4499 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Защо

2020.05.20 | 09:03

5
Удари ме полицай ...отзад докато чакам зелен светофар за да тръгна...НЯМАТ гражданска държавните коли и плати фонда(т.е.ние всички плащаме техните тъпотий)....питам ЗАЩО?
Mhm

2020.05.12 | 11:31

4
Тия верно ли се опитват да изкарат производителя на колата виновен, че не са направили танк да издържа на тъпотията в бг .... Малоумна работа ... При положение, че има клип, в който се вижда черно на бяло как тоя са врязва в него без спирачен път, тия са мъчат го изкарат невинен ... Дрогиран с няколко наркотика , превишена скорост, убит човек , ко още ви трябва та да му дадете присъда ? Да беше насъбрал тези на пешеходната ли ? Малоумно управление ....
българин

2020.05.12 | 09:34

3
Питат производителя - защо толкова се е смачкал автомобила на Цветков....?????!!!!!!! Ами , защото дрогирания келеш се е натресъл а него с 200км. в час , бе , абдали !!!!!

2020.05.12 | 09:12

2
несъобразена скорост
Валери Иванов

2020.05.12 | 08:59

1
И тая катастрофа грешка на управата.

Добави коментар

Водещи новини