Бивш началник на КАТ: Нуждаем се от щаб по пътна безопасност

  • 11 май 2020 10:11

  • 756
  • 2
Бивш началник на КАТ: Нуждаем се от щаб по пътна безопасност
© Булфото (архив)

Има дефицит във всички сфери на пътната безопасност. Контрола на движението по пътищата зависи от ресурса полицаи заети в сектора. За да се засили контрола трябва да се осъществи реформа в цялото административно производство. Необходим е изцяло нов Закон за движението по пътищата. Такова мнение изказа в интервю за ''Фокус'' инж. Богдан Милчев, член на УС на Института за пътна безопасност и бивш началник на КАТ-София.

,,Преди да правим закона, какъвто и да е той, българските политици трябва да дадат политическо задание, което да включва философията, която то трябва да изпълнява. Дали ще бъде философията на това – да правим повече от същото – акции и контрол, защото през последните 10-15 г. се нагледахме на това. Когато стават катастрофи излиза представител на МВР и казва: ''Контролът се засилва'' или ''Започва акция''. Няма как с едни и същи действия да се постигне различен резултат'', коментира той.

15 души са ранени при катастрофи само за денонощие

Инж. Богдан Милчев допълни още, че от Института за пътна безопасност настояват за създаването на щаб, начело с човек, който може да поеме отговорност.

,,Хората в щаба трябва да са експерти, юристи, одитори по пътна безопасност както и държавни служители, които биха могли да допринесат за създаването на това законодателство'', смята инж. Милчев.

Последвайте канала на

Novini.bg
756 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Лофас

2020.08.28 | 17:28

2
Нуждаем се от катаджии, които да са добре подготввени, некорумпирани и най важното да си гледат работата. Налаганите глоби, ако не се платят в срок да се събират с конфискувано имущество или работа в пандиз палас ! Това е!

2020.05.11 | 10:27

1
Да ви еа и щабовете, само партийци на държавни длъжности, то и без това администрацията е над 500000 човека, които вършат работа за 50 хиляди, баси администрационната държава, пари се пилеят

Добави коментар

Водещи новини