Пловдив иска софийските помяри

  • 09 април 2012 07:10

  • 1394
  • 3
Пловдив иска софийските помяри
©

Пловдив има желание да приеме част от столичните бездомни кучета, информира в."24 часа". "Пращаме покана до Столичната община да поемем част от четириногите й във временния ни приют. Ще ги обезпаразитим, кастрираме и след кратък престой ще ги върнем обратно. Злите ще се евтаназират", обяви кметът Иван Тотев.

Смолян, Брацигово и Куклен вече отправиха молби Пловдив да приеме кучетата им. "След като за тях може, защо за София да не може", пита Тотев. Той допълни, че оферти ще отправи и към Пазарджик и Стара Загора.

Помощта няма да е безплатна. Пловдивският кмет уточни, че обработката на едно куче тръгва от 110 лв. Ако от столицата бъдат докарани 10 000 помияри, Тотев ще прибере от Йорданка Фандъкова над 1 млн. лева. "От боклуци и улични кучета най-много се печели", казва Тотев. Той смята, че Фандъкова ще оцени жеста.

Пловдивският временен приют скоро беше обновен. Той има 70 клетки, облицовани с гранитогрес и фасаген. Тотев обяви, че го разширява с още 15 места.
Проектира се и голям кучешки комплекс в бившия свинарник на "Ягодовско шосе". Ще се простира върху 8 дка и ще има клиники, лечебници и хотел за домашни любимци.
Проектирани са 500 клетки за кучета и още толкова за улични котки.

Пловдив за пореден път е готов да помага на София, след като досега е прибрал над 300 000 тона столични бали с боклук. За тях е компенсиран със 70 млн. лева. "Но има една групичка, която, като чуе името София, и полудява. Те скачаха срещу софийските бали, нищо чудно да нададат вой и за кучетата", каза кметът.

Последвайте канала на

Novini.bg
1394 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
поредното изхвърлено куче

2012.04.09 | 23:35

3
Съседа от 3 дена си е изхвърлил кучето пред вратата, всяка вечер го виждам, изгонено отпред. Изглежда много добродушно, малко е още. Незнам каква порода е но не е грозно и не прилича на улично. Ако някой го иска да идва и да го взима, сега стои свито във входа на 3-тия етаж... От Варна съм скайпа ми е: godsmack_forevor

2012.04.09 | 09:53

2
ДА ЕВТАНАЗИРАТ И МЕГИ ДЕРМ)))
янко бе

2012.04.09 | 09:40

1
Взехме им боклука,сега ще им вземем помиярите,направо да пращат и отходните води насам да знаем че на по-големи глупаци няма как да ни направят(ПП може и парламента да го преместят тук!) ай със здраве

Добави коментар

Водещи новини