Рекорден брой доброволци в Българския червен кръст

  • 03 май 2020 10:17

  • 544
  • 0
Рекорден брой доброволци в Българския червен кръст
© БЧК

Рекорден брой доброволци в Българския червен кръст. След обявяването на извънредното положение хората, които помагат безвъзмездно, са се увеличили с хиляди. Това съобщи председателят на БЧК Христо Григоров, предаде Нова тв.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32578

„Най-тежкият момент е когато видиш благодарността, чрез сълзи. Да обясниш на някого, че няма нужда да ти дава пари, че ти го правиш от сърце. Да видиш, че хората имат нужда от това някой да им обърне внимание, а досега не е имало кой. Колко голяма нужда имат от контакт с други хора и колко благодарни са за това, че си им отделил 5 минути”, споделя Анна Дамянлиева.

„На доброволците ще кажа, че сме много доволни. Те са отзивчиви и се държат много добре с хората като нас”, заяви Радка.

След обявяването на извънредното положение хиляди останаха без работа и доходи.

Така, задачите на доброволците се увеличават значително.

Неочакван е обаче броят на хората, които тръгват да помагат безвъзмездно.

„Има един феномен, който искам да споделя -доброволчеството. Поначало Българският червен кръст е доброволческа организация, в която има 22 000 доброволци, но в момента те са десетки хиляди. Нямате си на представа колко хиляди хора се обадиха и пожелаха да помагат. Доброволчеството не е нещо, което става с пръст, него трябва да го имаш отвътре”, обясни председателят на БЧК акад. Христо Григоров.

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
544 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини