Разкъсаният от помияри професор почина

  • 08 април 2012 09:36

  • 77034
  • 104
Разкъсаният от помияри професор почина
©

Починал е 82-годишният проф. Ботьо Тачков, който бе жестоко нахапан от глутница кучета, съобщават от семейството му. 

Професорът е издъхнал в 5.30 ч. тази сутрин от полиорганна недостатъчност - сърдечна, белодробна и бъбречна, уточниха от лечебното заведение.

На 29 март 82-годишният мъж беше нападнат от глутница бездомни кучета в столичния квартал "Малинова долина", след което беше настанен  във ВМА с множество тежки наранявания. Според лекарите около 30 процента от тялото на възрастния мъж са били наядени от бездомните животни. Преди дни от лечебното заведение заявиха, че очакват влошаване на състоянието на проф. Тачков. Бездомните кучета са откъснали цели мускулни групи от крайниците на учения.

Професор Ботьо Тачков е един от най-известните българи в Америка.  Роден е в Перник и завършва Софийския университет, специалност "Икономика". Емигрира в САЩ през 1962 г., подгонен от комунистическите служби, на които отказва да сътрудничи. Работил е на "Уолстрийт", във външното министерство на САЩ, в Световната банка и в ООН.

Ботьо Тачков владееше 6 езика и издаде 4 книги.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
77034 104

Свързани новини

Коментари 104

Добави коментар
Петър

2015.01.14 | 17:07

104
Ако човек убие друг човек бива осъден и тикнат в затвора.Защо куче,което е убило човек да не бъде затворено и наказано,а ходи по улиците?И какви са тези "природозащитници"-нима човека не е част от природата-и защо те така яростно защитават само кучетата?А питат ли се те,дали да живеят гладни и бездомни е по-добрия вариант за кучетата?И кога най-сетне ще се появи "човекозащитната " организация?

2015.01.14 | 17:06

103
То бива да сме прост народ, ама чак пък толкоз! Ама нормално, то който е бил по-остър, отдааавна е напуснал тая кочина наречена България. И ако някой направи грешката някога да се върне, има голяма вероятност да го споходи подобна съдба. Чудя се, как на никой не му дойде на простия мозък, че този човек може да е убит! Като се запознае човек с биографията на починалия професор, изключено ли е да се е сдобил с врагове, които да са уредили "случайно" нападението от "помияри"? Проучили са предварително навиците му, сдобили са се с негова вещ, пуснали са 2-3 бойни кучета и уличната глутница се е включила естествено. Ама много по-лесно е да почнеш да лаеш и ти веднага та чак да се давиш в слюнки, отколкото да помислиш малко. Пък дори и тая версия да е нереална, нормално ли е да се задавяш от яд по някакво животно, а не да насочиш гнева си към тези ХОРА, който са виновни за тази трагедия, все трябва да има някой отговорен за тази ситуация с кучетата?
Ку-ку

2012.04.10 | 23:28

94
Що не идеш да си полекуваш болния мозък,дето мрази хората ,а за кучетата душа дава,па макар и те да са нахапали някого до смърт.Не са бойни кучетата,нито има заговор-да не би и този помияр днес пред Столична община и той да е "боен" ?
DDD

2012.04.13 | 13:03

102
Съжалявам за пострадалия човек, но като чета коментарите на цялата пасмина, която се е изляла тук оставам без думи. Наистина по-просто, долно и злобно от булгарите няма. През определени сезони и по-смрадливо няма, но това е друга тема. Българите винаги са били отпадъчно племе, но 45 години комунизъм и 23 години "преход" са ги превърнали в най-гнусната изцепка на европейската цивилизация. Ако има животни без дом по улиците ви, и ако те са озверели от глад и от лошо отношение сте си виновни само вие паплач българска. Продайте си селската нива и отидете веднъж в Берлин, Париж т.н и вижте има ли животинки без дом там и какво е отношението на социума към тях. Ония лумпени на "Батенберг" ви таковат анално десетилетия, но не ви стиска да излезете срещу истинските виновници за мизерното си положение, които ви превърнаха в дрипльовците на Европа. Животинките по улиците ви са също толкова гладни, болни и отчаяни колкото сте и вие, те са също толкова жертви на безхаберните ви политици и ниската ви социална култура колкото и вие самите. Спрете да бъдете страхливци и аморални типове и насочете агресията си към истинските виновници за проблемите ви, не към жертвите им.
Jess

2012.04.10 | 23:30

99
И аз се присъединявам към DDD. Коментарът му е доста рязък, но това е тъжната реалност. И аз като чета всички туземци, които драскат в този форум наистина е прав, че българите са станали най-долна пасмина от злобни, страхливи и жалки човечета! Смели са само, когато тормозят най-слабите и беззащитните! И аз copy/paste коментара му, защото е прав за всичко! "Съжалявам за пострадалия човек, но като чета коментарите на цялата пасмина, която се е изляла тук оставам без думи. Наистина по-просто, долно и злобно от булгарите няма. През определени сезони и по-смрадливо няма, но това е друга тема. Българите винаги са били отпадъчно племе, но 45 години комунизъм и 23 години "преход" са ги превърнали в най-гнусната изцепка на европейската цивилизация. Ако има животни без дом по улиците ви, и ако те са озверели от глад и от лошо отношение сте си виновни само вие паплач българска. Продайте си селската нива и отидете веднъж в Берлин, Париж т.н и вижте има ли животинки без дом там и какво е отношението на социума към тях. Ония лумпени на "Батенберг" ви таковат анално десетилетия, но не ви стиска да излезете срещу истинските виновници за мизерното си положение, които ви превърнаха в дрипльовците на Европа. Животинките по улиците ви са също толкова гладни, болни и отчаяни колкото сте и вие, те са също толкова жертви на безхаберните ви политици и ниската ви социална култура колкото и вие самите. Спрете да бъдете страхливци и аморални типове и насочете агресията си към истинските виновници за проблемите ви, не към жертвите им."
Иван Стефанов

2012.04.10 | 13:49

88
Просто много добре казано! Тъжно но факт!!! Copy/Paste на коментара на човека, няма какво да се добави повече! "Съжалявам за пострадалия човек, но като чета коментарите на цялата пасмина, която се е изляла тук оставам без думи. Наистина по-просто, долно и злобно от булгарите няма. През определени сезони и по-смрадливо няма, но това е друга тема. Българите винаги са били отпадъчно племе, но 45 години комунизъм и 23 години "преход" са ги превърнали в най-гнусната изцепка на европейската цивилизация. Ако има животни без дом по улиците ви, и ако те са озверели от глад и от лошо отношение сте си виновни само вие паплач българска. Продайте си селската нива и отидете веднъж в Берлин, Париж т.н и вижте има ли животинки без дом там и какво е отношението на социума към тях. Ония лумпени на "Батенберг" ви таковат анално десетилетия, но не ви стиска да излезете срещу истинските виновници за мизерното си положение, които ви превърнаха в дрипльовците на Европа. Животинките по улиците ви са също толкова гладни, болни и отчаяни колкото сте и вие, те са също толкова жертви на безхаберните ви политици и ниската ви социална култура колкото и вие самите. Спрете да бъдете страхливци и аморални типове и насочете агресията си към истинските виновници за проблемите ви, не към жертвите им."
мире

2012.04.09 | 20:00

34
Какъв си па ти бе , маймуно . Смрадлива е на майката п..тката, през която си се извлякъл, за да обиждаш България и българите . И как така знаеш български език ,като мразиш българите .Бегай си у анадола , красто!
гинеколог

2012.04.09 | 19:58

32
Никаде не споменавай имената на доктора и акушерката който са те изродили! Ще ги подведат под отговорност за допусната лекарска грешка, вместо да са ти откъснали вратът са ти откъснали пъпната връв.
Paco

2012.04.12 | 13:08

101
Най добрия град за живеене за уличните помияри, където хората са без права а псетата ги защитават сума "природозащитни организации"

2012.04.11 | 14:48

100
Лека му пръст :(

2012.04.10 | 23:29

98
най-искренни съболезнования на семейството на професора. ''Професор Ботьо Тачков е един от най-известните българи в Америка.Емигрира в САЩ през 1962 г'' и после какво -да си дойдеш у дома да те изядат кучетата.тези подвижни бълхарници трябва да се избият.останалите да се приберат по приюти и ако няма кой да ги осинови да се ефтанизират.съжалявам но друго решение на проблема не виждам.и аз имам куче но то излиза само с мен и ти извън града.кучетата нямат място по улиците.и докато се разхождат така на свобода все ще ставаме сжидетели на какви ли на техни изпълнения.такива хора дето ги хранят по улиците е по добре да предават храната в приютите за да могат да ги изхранват там.та те това е което мисля аз. а вчера ли четох или онзи ден за онази меги дерм ли беше или как дето щяла да плаща ако разбере че някой е убил куче да му строшат крайниците.и това по телевизията.няма ли в този случай да се сезират властите.това е открита заплаха срещо гражданите на република българия.нали за всичко си има съд.или някой могат да се саморасправят а други-кучета ги яли. бог да прости професор Ботьо Тачков
Косев

2012.04.10 | 23:29

97
Никой не е вечен, но е абсурдно в държава от ЕС в 21 век хора да си заминават по такъв абсурден начин! Който е прочел поне една книга на проф. Тачков ще се чувства зле, пък и да не беше той, пак е трагично! И това не е първият човек в БГ, изяден от кучета. Когато въпросът е да избирам между бездомните кучета или човешкия живот, познайте какъв ще е отговора ми. И е крайно време да осъдим Софийска община за десетилетия престъпно бездействие!

2012.04.09 | 18:49

28
Не Софийска община а хората които ги вземат от приютите и ги пуска от ново на свобода
Ivan

2012.04.10 | 23:29

96
Регистър на всички домашни любимци, със сериозен данък за удоволствието да имаш такъв. Глоба за стопаните на кучета, коити не почистват изпражненията им, не ги водят на каишка , наморник т.н. От тези средства -приюти за бездомни помияри. Които не се вземат за отглеждане -евтаназия. Толкова ли нерешим е този проблем? Или просто не желаем да го решим?

2012.04.10 | 23:28

95
Problemat s kuchetata ne e samo v Sofiyska obshtina,a na vsyakade.A tezi organizacii i zashtitnici samo si govoryat ,govoryat......,no nishto ne pravyat za da se reshi tozi nabolyal problem.Ostavkite ne reshavat problema samo se prehvarlyat na drug.Lesno e da se otkajesh i da podadesh ostavka ,po interesno e da ostanesh i da namerish izhod ot situaciata.Emi da si viknem VIETNAMCITE na pomosht-ta vmesto kuchetata da yadat nas te da izyadat kuchetata!!!
Dogs_must_die

2012.04.10 | 21:24

93
Ей така ми идва да взема 1 дърво и да изляза на улицата и всяко куче дет видя да го натроша :@ преди година и аз имах случка с кучета както си вървях 3 кучета ми излязаха добре че се самоувладях и извадих късмет не ме нападнаха

Добави коментар

Водещи новини