Бившата съпруга на Йордан Динов не дойде на погребението (снимки)

  • 08 април 2012 06:47

  • 7455
  • 0
Бившата съпруга на Йордан Динов не дойде на погребението (снимки)
© Булфото

Стотици приятели, съученици и близки на убития преди четири дни в София 40-годишен бизнесмен Йордан Динов проведоха мирно шествие в негова памет в Благоевград вчера.

Убитият представител на австрийска фирма на интернет залагания у нас. След погребението му приятелите му тръгнаха с лозунга "Данчо "залагаше" на законността" по благоевградските улици. Те спряха пред сградата на полицията и след падане на колене и едноминутно мълчание запалиха свещи, които поставиха на оградата. "Целта ни е да накараме разследващите органи бързо да разкрият истината за убийството. Надяваме се да заловят физическия извършител, но също така и поръчителите. Потресени сме, защото се оказва, че в България ако с умен и опитваш да развиваш законен бизнес, те убиват", казаха неговите приятели.

За погребението не успя да пристигне бившата съпруга на Йордан Динов, която живее в САЩ, заедно с 16-годишната им дъщеря. Жената, с която в последните години той е живял на семейни начала - Соня Букева, също не беше на гробищата, но е била на поклонението в дома на родителите му, пише "Стандарт". Сред стотиците, които го изпратиха беше бившият кмет на Благоевград Костадин Паскалев.

Клубовете за интернет залагания на Йордан Динов работеха само до 11 ч. Адвокатът му Илко Стоянов обясни, че Динов се е готвил да подава документи за лиценз след приетите преди дни промени в закона за хазарта.

Снощи пред паметника на Гоце Делчев на централния площад в Благоевград имаше бдение със свещи в памет на Динов, пак организирано от близките му.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
7455 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини