Над 70 кучета очакват своите осиновители в общинския приют във Велико Търново

Над 70 кучета очакват своите осиновители в общинския приют за бездомни животни във Велико Търново, съобщи д-р Глория Христова, директор на приюта пред БТА.

Тя уточни, че от началото на годината са осиновени 44 кучета.

Доброволци събраха над 660 лева от продажба на мартеници в подкрепа на кучетата от приюта в Търговище

През април и май, в приюта постъпват предимно майки с малки кученца, а малките кучета до четиримесечна възраст са най-желани за осиновяване, посочи тя. Според нея хората, които искат да се сдобият с кученце от приюта не обвързват своето желание с факта дали могат да го разхождат в парковете, а по-скоро с възможностите, които предоставя жилището или дворът им. Тя посочи, че ограниченията заради COVID-19, възпрепятстват осиновителите, защото много от запитванията за осиновяване, изпратени към интернет страницата "Осинови от Велико Търново", са на хора от други региони, които трябва да преминават през контролно-пропускателни пунктове за да се сдобият с избрания домашен любимец.

В приюта във Велико Търново кучетата са предимно мелези, открити изоставени по улици и квартали от доброволци или служители на комуналните фирми.

Коментари

  1. 2020.04.29 | 17:54
    хора осиновете животинка - ще променят живота ви към по-добро, защото те са пъни с обич и признателност!!!!!! аз осинових две...
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет