Строителни дейности се извършват в детски градини и ясли в община Шумен

  • 29 април 2020 15:14

  • 526
  • 0
Строителни дейности се извършват в детски градини и ясли в община Шумен
© Pixabay

Строителни дейности се извършват в 29 детски градини и седем ясли на територията на община Шумен, съобщиха от пресцентъра й.

Планирани са ремонти на покривни конструкции, кухненски, санитарни съоръжения и зали за занимания. Освежават се и се пребоядисват вътрешни помещения, фоайета и коридори. Където се налага се монтират нови подови настилки и дограми или се подменя кухненското оборудване.

Децата, записани в детска градина, са все по-малко

В някои от детските заведения е предвидено да се изградят нови отоплителни инсталации. С повишаването на температурите започнаха и строителните дейности отвън, отбелязват от общинския пресцентър.
Всички детски ясли вече са газифицирани и имат нови площадки за игра на открито.

Завършени са и шест нови детски площадки в двора на ДГ "Дружба" в кв. "Тракия" и още три нови площадки в двора на ДГ "Космонавт". Положена е нова противоударна настилка, подменени са старите и са монтирани нови съоръжения за игра, които отговарят на всички съвременни изисквания за безопасност. Средствата са част от програмата на общината за изграждане на нови детски площадки, за които всяка година в бюджета се заделят по 200 000 лева.

Непредвиденото затваряне на детските ясли и градини, във връзка с извънредното положение, дава възможност ремонтните дейности да се извършват доста по-бързо от обичайното, без да се налага реорганизиране на педагогическата дейност.
Кметът на Шумен Любомир Христов, заедно с ресорните зам.-кметове, са проверили днес изпълнението на програмата по обновяване на сградния фонд на детски заведения в Шумен за тази година.

Последвайте канала на

Novini.bg
526 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини