Протестират срещу спирането на проекта "Белене"

  • 07 април 2012 10:54

  • 1056
  • 4
Протестират срещу спирането на проекта "Белене"
© Булфото

Инициативен комитет "Аз не се отказвам от Белене, а ти" организира протест срещу решението за спиране строителството на втората атомна централа край Белене.

Организаторите очакват над 1000 души да излязат от 14 до 16 часа на пътя София - Русе при плевенското село Българене. Те няма да блокират движението по пътя, а на всички преминаващи ще раздават листовки защо искат да продължи изграждането на АЕЦ "Белене", съобщава БНР.

Аргументите на протестиращите са, че строителството на централата, което ще бъде направено по най-съвременните стандарти и с най-модерните реактори, ще превърнат България в енергиен лидер на Балканите.

Според Красимир Тодоров, един от организаторите на протеста, който е и общински съветник в Белене, хората трябва да бъдат информирани за истинското състояние на площадката на централата, която е едно модерно съоръжение и не може да бъде сравнена с "гьол".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1056 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Данчо

2012.04.10 | 09:29

4
Като си искате Белене, що не си намерите спонсор, аз не искам да съм Ви спонсор.

2012.04.10 | 09:29

3
Ок не бъди спонсор на аец Белене но след 5- 6 години като спре аец Козлодуи и приватизират ТЕЦ Марица изток 2 [ това са двата енергопроиводителя които произвеждат ел. енергия на наи ниски цени в България]тогава цените на ел.енергията ще скочат до небесата а идругите цени и те защото за всяко производство трябва ел.енергия недеи рева тогаз
Bogey

2012.04.10 | 09:29

2
Аз съм твърдо "ЗА" изграждането на централата
Александър Николов

2012.04.10 | 09:28

1
Поздравления към № 2 ! Според мен този "Инициативен комитет" между другото трябва да организира веднага МАСОВА ПОДПИСКА в цяла България - за искане оставката на МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ заедно с Бойко Борисов. Въобще няма смисъл от тези фурнаджийски вотове които се организират в Народното събрание против Правителството-те са несериозни. И не да се правят извънредни избори - а да се назначи експертен кабинет от истински професионалисти---които могат да продължат изграждането на АЕЦ-Белене.На целият Балкански полуостров ще продаваме ток---РУСКИТЕ Атомни централи са № 1 в света.........

Добави коментар

Водещи новини