В Плевен започна ремонт на ларгото с инвестиция от 3,4 милиона лева за пет месеца

  • 29 април 2020 11:57

  • 590
  • 0
В Плевен започна ремонт на ларгото с инвестиция от 3,4 милиона лева за пет месеца
©

В Плевен започна основен ремонт на пл. "Свободата" и пешеходна улица "В. Левски" до пл. "Ст. Стамболов" за срок от 150 календарни дни. Това съобщиха от общината.

Проектът е създаден под ръководството на арх. Красимир Попов, автор и на другия знаков за Плевен проект - реконструкцията на централния площад "Възраждане". Според експертите на общината така се гарантира хармония на новата разработка с вече ремонтирания център до пл. "Свободата". Общата площ на новата реконструкция е 12 206 кв. м., настилките са 11 822 кв. м, или 96.8 на сто.

Озеленяването е около една пета - 2427 кв. м. Към сегашните 30 дървета ще бъдат засадени нови 64 различни видове. В началото на ремонта са отрязани две дървета поради лошо състояние. При ремонта първо ще бъдат подменени подземните комуникации за парно отопление, водоснабдяване и канализация. За настилките ще се използват същите материали като вложените на пл. "Възраждане" - вибропресовани бетонови павета, които ще заменят сегашните керамични плочки. При ширина на улицата от 16 метра за летни градини на заведенията ще бъдат отделени до 4 метра от двете страни, останалото пространство ще бъде за пешеходния поток.

Проектът предвижда нова отводнителна система, нови осветителни тела LED с бяла светлина. С ремонта ще бъде осигурена достъпна среда за хора с увреждания. За гражданите с увредено зрение ще има тактилни ивици с контрастни цветове. Ще има пейки на разстояние до 50 м една от друга. Общата стойност на инвестицията е 3,409 млн.лв. По-голямата част е осигурена чрез дългосрочен кредит. Община Плевен има собствено участие за близо 500 000 лв.

Последвайте канала на

Novini.bg
590 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини