О, Боже! Те се размножават

  • 27 април 2020 19:54

  • 5924
  • 0
О, Боже! Те се размножават
© Колаж: Novini.bg

Само на мен ли ми се струва или успоредно с коронавируса върлува и някакъв друг вирус, който покосява мозъка…?

Ето какво изпълзя от нафталина:

„Този път не използва телевизионния екран, а има собствен канал в YouTube. И в разгара на пандемията от COVID-19 той започна да провежда… оздравителни сеанси“, съобщава ни Свободна Европа. 

Кашпировски седи неподвижен на фона на бежов тапет и кара зрителите да покрият с ръце очите си (нещо, което никак не е препоръчително по време на пандемия от вирус, който влиза в тялото през очите, но…)

[…] Накрая на едночасовия монолог Кашпировски казва, че очаква "в близките дни да започнат да се обаждат хора, които са излекувани".

Аз лично вече се чувствам излекуван. Излекуван от здравия разум, който толкова години ми пречи. 

Кашпировски стана известен през 1989 г., защото някой реши, че не е лоша идея да му се даде ефирно време. Вероятно, за да проверят количеството редки мозъци в страната. Резултатът надхвърли и най-смелите очаквания. Редките мозъци се оказаха интернационално количество, а Кашпировски стана звезда и обикаляше Съветския съюз на турнета, популярността му е била на второ място след тази на президента Елцин. 

Getty Images 

 

… което, ако се приеме като своеобразен тест за това „какво е направил комунизмът с човешките мозъци“ след толкова десетилетия и какво оставя след себе си, то резултатите на изследването могат да се сведат до простото: „Оо… не. Тези сиви пихтии вече не стават за употреба“. 

Което пък може би обяснява до известна степен защо в последните дни, около годишнината от аварията в Чернобил, чета разни мозъчни напъни от червените фенове да обясняват как всичко около катастрофата през 1986 г. е всъщност западна пропаганда и въобще не е толкова страшно, колкото ни го изкарват. 

Така развихрилата се фантазия на червените кхмери, ме навежда на една мисъл… Чакам да видя скоро, да прочета някъде, че случилото се в Чернобил не само не е така страшно, както тъпите цèрèу, мишес, мосат, фебере и най-вече HBO се опитват да ни го представят, но и е всъщност… полезно. Аз ви предлагам идея: завъртете го около COVID-19, сега е модерно, и кажете, че ни е изградило имунитет. 

***

Докато медитираме върху мисълта, че червените кхмери са сред нас и все още не е имало болест в историята на човечеството, която да е избила повече хора от социалистите, да хвърлим едно око и към Северна Корея. Изглежда положението на любимеца на българските червени кхмери и приятел на Денис Родман – Ким Чен Ун, е на ръба. 

Позатлъстелият севернокорейски имитатор на Кунг Фу Панда в момента е… как да го кажем… е „Диктаторът на Шрьодингер“. Едновременно и жив, и мъртъв. 

Getty Images/Novini.bg 

***

Междувременно стана ясно, че Китай отново има някаква роля в сагата COVID-19 и тя отново не е на добрия. През последните месеци (които, заради карантината ти се сториха години) Китай усилено се опитваше да наложи на световната общественост и медии, че сочейки с пръст към него всъщност проявяват расизъм. Особено чувствителни бяха китайските власти към названието „китайският вирус“, което определиха и заклеймиха като расистко и подклаждащо расизъм. Което накара испанските власти да си кажат: „Я, чакай малко… дали някой не ни дължи извинение отпреди 100 години заради „Испанския“ грип…!“

Но да се върнем на Китай и расизма. 

The Guardian ни съобщи, че Китай се проваля (… о, сладка ирония!...) в опитите да спре расизма срещу африканци. Хората от Африка, които, по някаква причина, се намират в Китай, са мишена на нечуван расизъм, защото китайците се страхували да не се върне коронавирусът, който… добре, де, няма да казвам, че тръгна от тях.

Африканците, които се намират в Китай, са най-вече работници, строители, инженери, компютърни специалисти, но сега им се налага да спят по улиците, защото не ги пускат да се приберат по жилищата, които обитават от години. Не ги пускат в ресторанти, в магазини, в кафенета. 

Източници на вестника разказват, че китайците се спотайват зад политиката: „без чужденци“, но тя сякаш магически не важала за европейци или руснаци, а само за чернокожи. 

Което донякъде отговаря на въпросите за Китай и расизма и „какво ли биха правили, ако се обърнат нещата?“ Разбрахме какво.  

Междувременно, расисти такива!—да не сте посмели да наречете COVID-19 „китайски“, ще ви се незнае и расистите смотани!

***

У нас...

Стана ясно, че нови правила влизат в сила. Разрешено е вече на хора с деца до 12 години да ги разхождат през деня в парка. 

Така беше и с кучетата преди. Сега…

… искам да ви обърна внимание и да отбележа нещо важно. Преди, за да се избяга от карантината, иноваторски се появяваха обяви (къде на шега, къде – сериозни): „Търся куче за разходка в парка“. Искам да си отбележите, че не е (повтарям: НЕ Е) същото, ако напишете: „Търся дете, до 12 години, за разходка в парка“. Не се гледа с добро око и няма да се приеме добре. 

***

Смайващо очарователно е как плоскоземците и 5G-конспираторите свободно боравят с думи, като: „има факти“ и „доказано е“…

Оказа се, че новото им хоби е COVID-19. 

Сайтове, които са експериментални лаборатории за ефекта Дънинг-Крюгер, използват и тази трагедия, за да генерират посещения. Сред любимите им теми са: коронавирусът е фалшив и не съществува, но е създаден в лаборатория от ЦРУ на извънземните; както и 5G клетките, освен, че ви трепят кокошките, ви заразяват и с иначе несъществуващия коронавирус. Също така, изглежда, сред научните умове, които цитират, се нарежда Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, който самият твърди за себе си, че е „Избраният“ и „много умен човек“, както и че, ако даваха Нобеловите награди честно, той щял да вземе няколко. Колкото и да ми се иска, последните два реда не са сатира, което само доказва, че най-добрата сатира на света се прави от хора, които не познават концепцията за сатира и се вземат наистина  на СЕРИОЗНО.   

Учудващо е какво би направил и един ум, който минава за „научен“, за да привлече внимание върху себе си. 

 

Има някаква поетична красота в решението да цитираш един от „онези“ сайтове, който цитира Тръмп по научни въпроси…

***

Междувременно броят на американците, които са погълнали дезинфектанти, расте…

След като „Избраният“ „много умен човек“ каза, че трябвало да се измисли как да се инжектира дезинфектант в тялото, за да може да се убие вирусът. Което накара всички медици, учени и въобще – хора с IQ по-високо от на хокейна шайба – в щаба на Тръмп да се хванат за главата, а медиите в САЩ да изпаднат в паника, опитвайки се да обясняват на хората, че не трябва да пият дезинфектанти.  

В резултат на всичко това Тръмп се обиди на медиите и каза, че повече няма да прави брифинги, щом ще му се смеят, а източници от Белия дом са били доловени да казват, че всъщност това е мярка да се спре излагацията на „много умния човек“, защото през ноември са изборите. 

После Тръмп заяви, че го казал това за дезинфектантите „саркастично“ и не го били разбрали. И се обиди. 

Ето каква е хронологията на тръмпоидната мисъл на един тръмпист, който е фен на Тръмп:

- Той не е казвал такова нещо;
- И да го е казал, не го е имал предвид;
- И да го е имал предвид, вие не сте го разбрали; 
- И да сте го разбрали, така или иначе не е важно;
- И дори да е важно, други са казвали по-лоши неща.

Според мен пък, Тръмп, като цяло, присъства в Белия дом „саркастично“. Това вероятно е най-дълго продължилият комедиен скеч в историята. „Саркастично“ се кандидатира, „саркастично“ спечели и „саркастично“ управлява. 

И така „саркастични“ са и резултатите от този политически/социален експеримент. Напомнят на саркастично пиене на доместос. 

 

Getty Images

Последвайте канала на

Александър Томов
5924 0

Водещи новини