Отложиха сделката за Горубсо - Мадан за следващата седмица

  • 06 април 2012 18:39

  • 533
  • 1
Отложиха сделката за Горубсо - Мадан за следващата седмица
©

Сделката за "Горубсо Мадан" се очаква да бъде финализирана през следващата седмица, съобщи новият концесионер - управителят на обединението на "Върба-Батанци" Николай Вълканов.

Вълканов посочи, че договорът за продажбата на акциите на "Горубсо" е подписан и от другия партньор в обединението. В договора обаче имало условия, които още не са изпълнени, което се очаквало да стане в понеделник-вторник и сделката да приключи.

След финализирането й, управлението на "Горубсо Мадан" ще бъде поето от "Върба Батанци" - обединение между "Минстрой холдинг" и "КЦМ 2000".

От Съвета на директорите на "Интертръст Холдинг" съобщиха, че компанията ще прехвърли на обединението притежаваните от нея акции в "Горубсо", след като се изпълнят условията от споразумителен протокол от 23 март - задължението на купувача да доставя цялата продукция от цинкови и оловни концентрати на ОЦК - Кърджали, а именно да бъдат подписани съответните договори за това.

От КНСБ очакваха сделката да бъде финализирана днес. Председателят на синдикалната структура в Смолян Румяна Михайлова каза, че юридическите формалности са изпълнени и причината за забавянето вече е в Австрийската банка, където са авоарите на Валентин Захариев.

Банката трябва да прехвърли собствеността на „Горубсо” на Николай Вълканов. Католиците празнуват Великден и цялата седмица там не работят. Причината за забавянето на сделката е и, че Валентин Захариев иска да прехвърли и дълговете си на новия собственик, твърди Румяна Михайлова.

След стачните действия в мините през март, държавата реши да смени концесионера Валентин Захариев с Николай Вълканов. Той на свой ред започна изплащането на дължимите заплати на работниците.

Последвайте канала на

533 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Красимира

2012.04.07 | 10:41

1
Дано всичко да бъде наред и да няма повече такива неприятни ситуации ,като неизплащане на заплати , мафиотите да се махат !!!

Добави коментар

Водещи новини