Кризисният щаб в Бургас: Имаме готовност да "отворим" Морската градина

  • 25 април 2020 15:44

  • 1104
  • 0
Кризисният щаб в Бургас: Имаме готовност да "отворим" Морската градина
© Община Бургас

Общинският кризисен щаб в Бургас има готовност да "отвори" Морската градина в града при решение и заповед на Министерството на здравеопазването и инструкции от Националния оперативен щаб.

Това съобщи кметът Димитър Николов, цитиран от БТА. На днешното си заседание членовете на щаба са обсъдили варианти за отваряне на най-големият парк в Бургас, но при спазване на определени правила и организация по контрол на достъпа и спазването на правилата. Дейностите по поддръжката на Морската градина не са преустановявани в дните на извънредното положение, каза Димитър Николов. Той обясни, че на този етап в щаба се дискутират две възможности.

Едната предвижда въвеждане на принципа за допускане по възрастови групи в различни часови пояси. Втората опция е за обособяване на отделни зони в Морската градина, всяка от тях разрешена за посещение само от съответна възрастова групи - например, зони за родители с малки деца, зони за пенсионери и др.

Когато решението бъде прецизирано, ще бъдат поставени стикери, указващи еднопосочност на движението, които вече са поръчани. Община Бургас има готовност да постави и указателни табели при входовете и изходите на Приморския парк, информира кметът.

Четири са новорегистрираните случаи на заразени с коронавирус през вчерашния ден в областта, а 663 души са под карантина, от които 295 в Бургас. Общинският кризисен щаб призовава всички бургазлии, живеещи в чужбина, особено в рискови държави, да се въздържат от прибиране у дома, предвид предстоящите празници.

Община Бургас ще подсили медицинския екип на УМБАЛ-Бургас със свои медицински сестри от бургаските детски градини.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1104 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини