Фандъкова е готова да пусне паркове и градинки за децата

  • 24 април 2020 11:04

  • 5517
  • 14
© NOVINI.BG

Работа за София продължава, заяви кметът на столицата Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Днес Фандъкова и министърът на регионалното развитие и блогоустройството Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно проверяват изграждането на разширението на столичния околовръстен път.

12 са ключовите инфраструктурни проекти в София, които се развиват по график, уточни още Фандъкова.

Столичният градоначалник разкри и по какви стратегически проекти се работи и каква е готовността за старта им от Общината.

"Развитието на града трябва да продължава, но трябва да се съобразим и със ситуацията", каза Фандъкова. "Една много натоварена улица е "Шишман" и заради това разговарях с районния кмет Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко и решихме да не я затваряме за ремонт, за да не блокираме работата на малките магазинчета извън извънредното положение", обясни тя.

“Строителният сезон е в ход“, коментира Фандъкова. “Използваме и по-малкия трафик, за да стартираме и проектите, които са заложени за тази година. Работим по проекта “Искърско шосе“, започна и изграждането на колектора по ул. “Сребърна“, обясни тя.

Участъкът от бул. "България", който започва да се ремонтира от утре, трябва да приключи за 20 дни, но всичко зависи от времето, стана ясно от думите на Фандъкова.

Предвижда се средствата за текущи ремонти да бъдат намалени. "В тази ситуация всеки се лишава с нещо. Ние ще се лишим с част от средствата за малки улици. Предвижда се те да са по-малко със 7 млн. лв.", каза кметът на София.

"Сега смятам с актуализацията на бюджета, че ще можем да си гарантираме годината, но ще ни трябва и втора актуализация и тя ще е след юли месец", коментира Фандъкова.

Относно кога ще се отворят парковете и градините, Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска разкри, че голямата ѝ болка са именно децата и затова тя разкри, че е направена подготовка и ако се реши ще може само родители с деца да излизат в определени часове. Тя поясни, че няма никой да пусне на своя глава, защото не иска обвинения, че е причина за нови заразени.

Относно синята и зелената зона за паркиране в София, кметът на столицата разкри, че ще се действа седмица за седмица.Към момента зоните няма да работят до 26 април. Фандъкова разкри, че е притискана от нейните колеги поне синята зона да работи, защото е хаос в центъра на града.

Градоначалникът разкри, че към момента вече София няма зам. - кмет по екологията и до десетина дни ще стане ясен кой ще е новият. Досега постът се заемаше от Йорданка Христова, която още от миналата година е искала да напусне по лични причини.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
5517 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар
а

2020.04.24 | 21:01

14
Браво. Фандъкова най добрия кмет на София. Манолова аут. Троловете на Бсп пищят.
До всички паникьори

2020.04.24 | 14:09

8
Прочетете какво означава "Intelligent lockdown" или на български "интелигентно извънредно положение". Практикуват го в Холандия. Също може да прочетете голямо проучване на тукашните здравни власти, което ДОКАЗА ЧЕ ДЕЦАТА ПОЧТИ НЕ ИГРАЯТ РОЛЯ В РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА ТОЯ ВИРУС. П Спрете да мъчите малките българчета безсмислено, садисти!
Гост

2020.04.24 | 15:51

13
Господин разбирач, не става въпрос за това дали някой се паникьосва или не. На децата нищо няма да им стане ако си стоя вътре. Но ако малоумния ни народ продължава да не спазва елементарните правила, ще си стойм така с месеци. Защо българина трябва да е все на опаки, не знам.
Мечо Пух

2020.04.24 | 15:49

12
Поредното абсурдно предложение! Нека се вземе пример от Австрия и Германия, където парковете са достъпни за всички – разбира се при засилени мерки за контрол и спазване на дистанция. Достъпът до Витоша също не бива да бъде ограничаван, а планината има нужда от изцяло нова инфраструктура. Витоша се руши и затова отговорност носи и Тома Белев, който съсипа планината докато се изживяваше като неин директор.

2020.04.24 | 15:32

11
ЙОРДАНА ПОДЛОГОВА ТИКВАРСКА ОЩЕ ЛИ СИ МИСЛИ,ЧЕ ЗАВИСИ НЕЩО ОТ НЕЯ,ТА СЕ НАПЪВА ПРАЗНАТА ГЛАВА ДА РЪСИ МОЗЪК
Реалист

2020.04.24 | 13:46

5
Тя Фандъкова пети мандат кара,вие си ревете тука,няколко трола червени кой ли ви слуша
Реймънд Чандлър

2020.04.24 | 15:28

10
Откакто комунягите от Герб управляват София, кметството има 700 милиона дългове
Българофил

2020.04.24 | 15:26

9
Ако повредят пейките от по 10 000 лева, комунягите от Герб ще ги заменят с по скъпи! Споко!
А

2020.04.24 | 14:05

7
Защо българските деца са все последни? С какво са по- маловажни от холандските деца, които тръгват на училище на 11 май, детският спорт отваря във вторник, на 28 април, а освен това никога не са били затворени парковете и площадките? Защо мъчите българчетата, след като виждате, че има страни в които децата са свободни!? Това е садизъм, жалко, че няма по непримирим хора в България.
стадо

2020.04.24 | 13:19

4
Алоо, майките и децата да не са стадо ма???? ама цялата пасмина съвсем полудяхте, преядохте от тая власт! да не мислиш че ще те питам кога да излизам, баси мишката
Безотговорен

2020.04.24 | 13:50

6
Безотговорен към собствените си деца глупак! Наистина си стадо, от стадото овце.

2020.04.24 | 12:26

3
Фъндеса мутреса се взе много на сериозно! Тя щяла да пусне.Хах Какво и къде...в чии джоб и сметчици...? Наясно сме!

2020.04.24 | 12:19

2
Големите проекти демек голямото крадене продължава,никва криза не го спира.

Добави коментар

Водещи новини