3000 лв. заплата от борд в общинска фирма

  • 06 април 2012 14:20

  • 551
  • 0
3000 лв. заплата от борд в общинска фирма
©

Oколо 3 000 лв. на месец ще е максималната заплата на членовете на бордовете на общинските фирми в София, съопбщава в. "Труд". Това реши вчера градският парламент, като прие нови правила за определяне на възнагражденията на директорите.

Заплатите ще са по-ниски от досегашните, но пак остават доста над възнаграждението на кметицата Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, която месечно се разписва срещу около 1 900 лева.

В някои дружества като “Електротранспорт” и “Топлофикация-София” възнагражденията са стигали и до 5000 лв. според старата методика.

“Таванът ще е около 3700 лв., но няма да бъде постигнат от нито едно дружество, защото нямат добри параметри за задлъжнялост и рентабилност”, обясни шефът на стопанската комисия Николай Стойнев от ГЕРБ. Според него възнаграждението трябва да е обвързано с показателите на фирмите, а членовете на бордовете ще взимат 70% от заплатата на директора.

Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в от БСП пък предложи възнагражденията на бордовете да не са по-високи от това на кметицата, която носи отговорност за целия град, но по-късно оттегли предложението си. Той предупреди, че от бордовете не трябва да се облагодетелстват общинари, и заяви, че юристка от “Московска” 33 участвала в борда на “Озеленяване” и в одитен комитет на друга фирма, но отказа да посочи името на активната общинарка.

Съветниците решиха още да създадат отделна методика, по която ще се формират заплатите на шефове на поликлиники.

Последвайте канала на

551 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини