Четвърто денонощие села в Добричко са без вода

  • 22 април 2020 11:04

  • 233
  • 0
Четвърто денонощие села в Добричко са без вода
© Pixabay

Четвърто денонощие села от община Добричка са без вода. За населените места не са осигурени водоноски, като уверенията от местното ВиК дружество са, че авариите се отстраняват и водоподаването ще бъде възстановено. Припомняме, че още през  месец февруари тази година жителите на селата Бранище и Плачи дол пуснаха жалба до прокуратурата заради режим на водата.

В условията на пандемия и завишени изисквания за лична хигиена жителите на селата Бранище и Плачи дол в община Добричка нямат вода от дни.

Кметовете им Димитър Димитров и Атанас Пенев споделят, че положението е нетърпимо, като от липсата на вода страдат не само жителите, но и бизнеса: "Всичко е лъжа, което ВИК дава като информация. Много е жестоко състоянието, напрежението между хората расте. Просто не е моментът заради пандемията, за да се вземат други мерки".

9 квартала в Перник са без вода

Атанас Пенев заяви: "800 човека сме тука. От сутринта се оправдавам пред бизнеса и постоянно ми казват "имаме авария, след 2 часа ще имате".

Това отговори и днес изпълнителният директор на ВиК-Добрич Тодор Гикински, цитиран от БНР: "Ще се постараем да възстановим до обед водоподаването и да нормализираме нещата". 


 

Последвайте канала на

Novini.bg
233 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини