Д-р Цветеслава Гълъбова разкри може ли да има повишаване на депресиите заради изолацията

  • 21 април 2020 19:29

  • 990
  • 1
Д-р Цветеслава Гълъбова разкри може ли да има повишаване на депресиите заради изолацията
© Кадър: БНТ

Всички са много натоварени от този тотално променен начин на живот, заяви психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова, директор на Държаваната психиатрична болница "Св. Иван Рилски"

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

По думите й при възрастните е по-трудно, защото те не могат да излизат като младите, които я ще разходят куче, я ще отидат на работа.

„Моля ви, не гледайте денонощно новини за пандемията. Не повече от 10 минути на ден“, препоръча психиатърът в предаването "Питай БНТ" по Националната телевизия.

Тя смята, че хората трябва да се занимават с нещата, които обичат. И напомни, че хората имат нужда от слънчевата светлина. Д-р Гълъбова обърна внимание, че през пролетта се засилва депресията и допуска, че заради изолацията ще има увеличаване на невротичните разтройства.

Мозъкът старее по-бавно, ако се чувстваме по-млади

"Ако човек няма какво да яде, ако не може да си плати сметките, не може да си купят лекарствата, тогава наистина ние, лекарите, не можем да бъдем много полезни. Защото това са инстинкти за оцеляване, свързани с глава, как да му повдигнеш духа на такъв човек?", коментира още д-р Гълъбова.

Тя обясни, че не се очаква ръст при хората с психози, защото тези пациенти по принцип са склонни към самоизолация. Може да има ръст при хора с изразена тревожност. Изолацията влияе негативно и на аутистите, където може да има влошаване на състоянието.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
990 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.04.21 | 21:13

1
докторке скъсай си дипломата..............младите са зле

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини