Кой има полза да насъсква хората едни срещу други!

  • 21 април 2020 16:49

  • 6256
  • 0
Кой има полза да насъсква хората едни срещу други!
© булфото

Калпавата заповед за налагане на откровени репресии срещу хората, които са пътували по различни причини извън София, слава Богу днес бе отменена. Със заповед на здравния министър от днес, 21 април, гражданите, които отиват или се връщат от работа с личен автомобил, ще могат да влизат и излизат в София по всяко време срещу декларация. Така у нас по време на извънредно положение стана хептен като в родната казарма - всяка заповед се оказва предпоследна.

„В четвъртък имаше много хора, които са убедили колегите, че са от провинцията. Реално сега те не могат да се приберат в София, защото постоянният адрес вече не е основание да се върнат тук. В следващите дни ще се опитат да докажат на полицаите, че са софиянци и в четвъртък са се объркали. Те са такива, които да ги наречем на жаргон "тарикати", заяви вътршният министър Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, пред Нова тв.

Оставям всеки четящ сам да тълкува изявлението му. По важно е да се гледат делата, а не декларациите, които валят като пролетен дъжд по време на извънредно положение. Делата на сценаристите на тази суматоха с КПП-тата и спирането на хора, отишли до родните си места, за да навестят своите възрастни родители, повечето болни, показват, че подобни репресии са напълно безумни и безсмислени. Доказаха го километричните опашки и струпването на десетки автомобили по пътищата. В крайна сметка не всички са тръгнали да пътуват от глезотия или недисциплинираност, нарушавайки гламави заповеди. Хотелите и заведенията са затворени, така че отпада възможността да бъдат набедени в този грях.

В провинцията обаче има хора, които разчитат на своите деца и внуци затова да им занесат лекарства и медикаменти, защото в малките селища няма аптеки, както е известно. Тези граждани на републиката са изправени пред дилемата да се погрижат за реалните хронични болести на своите родители или да ги оставят да мрат, в очакване на хипотетичната зараза с коронавирус, която може да им се случи, ама може и да ги подмине. Интересно е управниците ни какъв избор биха направили, ако техните родители бяха в такава ситуация.

Когато заповедите и рестрикциите са неизпълними и се налага постоянно да бъдат променяни и отменяни, се руши авторитета на всяко управление и на "родителите" на подобни мерки. Те създават само напрежение и агресия и не водят до нищо ползотворно. Преди дни се разгоря за пореден път старият обидно глупав спор между насъскани пишман "граждани", чието единствено "достойнство" е, че са се родили в София, но нямат никаква заслуга затова, и "селяни", дошли да им дишат въздуха, между бедни и богати. Противопоставянето на града и селото е опасна тенденция в държавата ни, за която експерти от години предупреждават.
Кой има полза от това? Изборите за нов състав на Народното събрание са догодина и може би тогава ще стане ясно кой кум, кой сват и кой на булката брат.

Последвайте канала на

Аделина Делийска
6256 0

Водещи новини