250 000 возила са регистрирани през миналата година

  • 06 април 2012 09:39

  • 460
  • 0
250 000 возила са регистрирани през миналата година
©

За изминалата година регистрираните превозни средства са около 250 хиляди, от които 190 хиляди са регистрирани като внос от ЕС.

Това каза пред БНР инспектор Деница Иванова от сектор "МПС и водачи" в отдел "Пътна полиция" при Главна дирекция "Охранителна полиция". По думите й регистрацията на автомобил не отнема повече от час в ненатоварен ден, но ако се наложи допълнителна проверка, уточнение или има друг технологичен проблем, времето се удължава.

Административната услуга е 60 лева, без еко таксата, която зависи от превозното средство. "Това, което ще се промени е, че гражданите, които прекарват само част от годината в друга страна –член на ЕС няма да се налага да пререгистрират автомобила си там и нито една национална администрация не може да наложи такова ограничение. Тези, които се местят за постоянно в друга държава, ще имат 6 –месечен срок за пререгистрация на автомобила. Гражданите, които работят в друга държава и ползват служебен автомобил, няма да се налага да го пререгистрират. Надяваме се през 2014 година тези правила да бъдат функциониращи", обясни пред БНР ръководителят на представителството на Европейската комисия в България Зинаида ЗлатановаЗинаида Златанова Зинаида Златанова е родена в София. Завършила е средното си образование в Немската езикова.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
460 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини