Лиляна Павлова: Ще режем кабели

  • 06 април 2012 08:05

  • 1451
  • 0
Лиляна Павлова: Ще режем кабели
©

Бургас - Слънчев бряг, Петрохан - Искърското дефиле - това са нашите приоритетни строителства на пътища за лятото. Започнахме и изкърпването на дупките, след зимата се отвориха кратери. На сайта на министерството сме качили график на изкърпването. Това каза в сутрешния блок на ТВ7 строителният министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена.

От всяка точка на страната може да се види как се строи. Предстои месец юни да открием основното трасе на Околовръстното шосе, при магазина за мебели на „Икеа”, с локалите то ще е готово до септември. Довършваме „Тракия”, строим „Марица”, каза още строителният министър и допълни, че изпълнителят на „Тракия” е поел ангажимент строителството да приключи предсрочно. Ще ги следим стриктно, защото скъсяването на срока не трябва да повлияе на качеството. Имаме на 98% положен асфалт на Лот 3, допълни тя.

На откриването на Лот 4 на магистрала Струма вчера имаше и много гърци. Те се снимаха с премиера Борисов и повтаряха "Искаме премиер като вас". Липсва ни култура на енергийна ефективност, нямаме практика да санираме жилищата си. Имаме обаче добри примери - направихме 50 блока демонстративно. Така се оказва, че имаме над 40% спестявания от сметките за отопление. даваме 50% абсолютно безвъзмездно за саниране. На хората им остава да платят около 5 хиляди лева за саниране на жилищата си, обясни още тя.

Може или цели блокове, или блик секции да се санират. Това е изискването, за да се финансира 50% от санирането, заяви строителният министър. Тя обясни, че на сайта на министерството е качена цялата информация за условият за спонсориране на санирането.

Режем и кабели, например в Бургас ще отрежем кабелите на два квартала. Стига вече с това ориенталско, искаме да избягаме това ориенталското, каза министър Павлова по въпроса с висящите кабели по улиците. "Това лято ще се режат и кабели, не само ленти", заключи Бареков.
 

Последвайте канала на

1451 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини