Отец Ангел за причестяването с една лъжичка: Призовахме всички, които не се чувстват добре, да не го правят

  • 13 април 2020 16:30

  • 3581
  • 3
Отец Ангел за причестяването с една лъжичка: Призовахме всички, които не се чувстват добре, да не го правят
© Кадър - Нова телевизия

Много пъти заявихме, че християните сме дисциплинирани хора. Това пролича вчера, когато повечето миряни си останаха вкъщи. Въпреки че не бяха в храма, тяхната молитва бе чута. Спазихме всички задължения, които бяха спуснати към нас, но и по никакъв начин не нарушихме правата на вярващите.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33002

Това каза пред камерата на Нова телевизия отец Ангел Ангелов, протосингел на Софийска света митрополия и предстоятел на древния столичен храм "Св. София - Премъдрост Божия". Той коментира темата, защо църквите не бяха затворени и нормално ли е вярващите да се причестяват от една лъжичка по време на пандемия. "Дебатът за храмовете ще продължи още дълго. Решението да не се затварят храмовете бе на държавата, а не на църквата. В държавите, където бяха затворени храмове, решението пак бе на държавата. Ние направихме всичко, за да спазим указанията и вярвам, че заедно ще преминем през тази трагедия", заяви отецът.

Православните талибани победиха!

"Църквите останах отворени, но те бяха пусти и всички, които дойдоха, спазваха правилата, за да не допуснем разпространението на заразата. Църквите са пусти и днес. Ние носим вярата в себе си и сме сигурни, че няма да се разпростани заразата. Призовахме всички християни, които се чувстват отпаднали и неразположени, да не пристъпват към светото тайнство (причестяването с една лъжичка - бел.ред.). Това беше спазено и аз съм убеден, че заразата няма да пламне. Най-важно е да не се стремим към материалното натрупване, а към това висшето, което е над нас", завърши отец Ангел.

Заразата на път да пламне? Църкви в София и в Бургас причестяват с обща лъжичка

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
3581 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Хуавей

2020.04.13 | 18:42

3
Нагли, сребролюбиви попове!

2020.04.13 | 17:47

2
“Най-важно е да не се стремим към материалното натрупване, а към това висшето, което е над нас", Кой ти вярва мазно охранено попище. Комунистически алчници сте вие. Много голяма част от вас. За пари сте готови да избиете наивните и лековерни хорица. Сеете тъпота, посредственост и неграмотност. Срам сте за нашата христянска Родина
гневен

2020.04.13 | 16:55

1
вижте го само какъв е мазен и охранен!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини