Антиматерия

  • 13 април 2020 10:03

  • 2361
  • 0
Антиматерия
© Getty Images

Чудя се как могат да се похарчат едни държавни пари и това да бъде най-дразнещо за хората. Тук трябва да направя семантична разлика между хората и хората.

Въпреки, че двете думи звучат еднакво трябва да се има предвид, че едните хора са хора, които взимат по пет бона и нагоре заплати (без усвояването) и твърдят, че всичко е наред. Другите хора са… останалите.
Първите хора ни говорят от телевизора, че сме добре, наред, задоволени, нахранени и щастливи. Вторите хора са безработни, съсипани и с кредити. През цялото време първите хора спрягат един суми с по много нули и ги наместват. Вторите хора усещат само нулите. 
    Чудя се къде се къса нишката между двата вида хора? Според първите сме нацъфтели, преборили сме бедността и левът е обезпечен със всички активи на банката. (Никой не ще да каже името на банката, защото това е тайна, а активите й, както се досещате, са от динени кори.) Първите искат също така бронирани машини. Не били милиард и половина ( ето ви го в цифри да ви е нагледно 1 500 000 000), ами било милиард и двеста милиона и нещо си… Така де, имаме нужда от бронирани машини. Също така от бронирани правителствени лимузини, ама за това друг път.
    Вторите искат апарати за обдишване, за което и събират капачки.
    Първите издават постановления.
    Вторите изплащат данъци.
    Първите купуват самолети на картинка. Много са хубави. Виждал съм картинката. Назрява и нуждата от самолетоносач, за да може да разхожда самолетите из морската ни шир. Не е задължително да е голям. И малък самолетоносач ни върши работа. Такъв за шест самолета. 
    Вторите пък искат детски градини.
    Първите искат да теглят заеми.
    Вторите пък не искат да ги изплащат.
    И винаги се случва това, което искат първите, защото те за това са първи.
    Как да се уеднаквят тези различни нужди?
    Правя моя си справка какво можем да направим, че всички да са доволни и откривам класация на най-скъпите вещества. То не са розови диаманти, бели трюфели, плутоний и хероин. Все неща, с които хората разполагат. Но нещото, което привлича вниманието ми е антиматерията. За наша радост в момента тя е абсолютно безполезна от икономическа гледна точка, скъпа и е в духа на научната фантастика. Цената е десет трилиона долара за грам. Сега внимавайте! Значи, теглим един държавни дългове за десет трилиона и си купуваме един грам антиматерия. Така ще станем първата антиматериална държава. Ще си гласуваме нова антиматериална конституция и ще обявим материята за незаконна. Материята ще девалвира и материалната разлика между хората и хората ще бъде изтрита с едно движение. Гениално нали? 
    Сега някой трябва да създаде антиматериална партия и да запретваме ръкави.

Последвайте канала на

Емил Йотовски Емил Йотовски
2361 0

Водещи новини