Кметът на Шумен: Отговорни и единни ще опазим живота и здравето на хората!

  • 09 април 2020 18:45

  • 433
  • 0
Кметът на Шумен: Отговорни и единни ще опазим живота и здравето на хората!
© Фейсбук, Любомир Христов

Отговорни и единни ще опазим живота и здравето на хората! Това заяви кметът на Шумен Любомир Христов.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32967

Днес се състоя на Общинския кризисен щаб с участието на областния управител Стефан Желев, директора на ОД на МВР ст. комисар Ялчън Расим, директора на РЗИ – Шумен д-р Пепа Калоянова, директора на МБАЛ – Шумен д-р Димитър Костов и зам.-кмета по здравеопазване и социална политика д-р Светлана Маркова.

"Информирах ги, че съм провел среща със служители на Българската православна църква в града, на която обсъдихме общи мерки за Цветница и Великден. Всички бяхме на едно мнение, че не бива да допускаме струпване на много хора на едно място и в непосредствена близост един до друг, което да застраши живота и здравето на гражданите. Затова отново призовавам шуменци да си останат вкъщи и да преживеят радостта от светлите празници у дома", заяви Христов.

618 станахa заразените с COVID-19 у нас

Щабът реши след консултация с представители на църквата да бъде издадена специална заповед, в която да бъдат ясно разписани редът и организацията на движението около и вътре в храмовете. Още утре тя ще бъде публикувана на страницата на общината.

"И пак призовавам гражданите да бъдат отговорни и единни при спазването на наложените мерки, за да опазим живота и здравето на хората!", каза още кметът.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
433 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини