Започва дезинфекция на пространствата около всички храмове в София

  • 09 април 2020 17:35

  • 260
  • 0
Започва дезинфекция на пространствата около всички храмове в София
© Булфото (архив)

Столична община ще дезинфекцира пространствата около всички православни християнски църкви в града.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32967

На 11 април, преди Цветница и на 17 април, преди Великден ще бъдат дезинфекцирани площадните пространства около църковните храмове в София. В началото на седмица кметът на София Йорданка Фандъкова изпрати писмо до Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и до Светия Синод с указания за организацията и мерките, които трябва да бъдат предприети за посрещане на предстоящите християнски празници в условията на въведено извънредно положение и епидемичната обстановка. В писмото кметът информира за организацията по  дезинфекция на пространствата около храмовете и препоръчва да се направи засилена дезинфекция в църквите на икони, дръжки, свещници и др., както и да се осигурят лични предпазни средства на свещениците и църковните служители.

Църквата ще направи компромиси заради коронавируса, но няма да затвори храмовете

Сред посочените мерки е и осигуряването на  църковни служители, които да следят за нужната минимална дистанция между вярващите, както при изнесените навън църковни служби, така и вътре в храмовете.

Борисов обяви три варианта за извънредното положение и заяви: Не мога с милиция и бой да затворя църквите!

Столичната община е на разположение да осигури допълнителна помощ при спазване на противоепидемичните мерки и нужната физическа дистанция между гражданите по време на Великденските празници, казва също в писмото на кметът на София.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
260 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини