Свещеници призоваха да не се внасят цветя в храмовете за предстоящите празници

  • 08 април 2020 17:10

  • 590
  • 4
Свещеници призоваха да не се внасят цветя  в храмовете за предстоящите празници
© Булфото (архив)

Свещеници от Бургас призоваха да не се внасят в храмовете в града цветя за предстоящите празници, както и да не се продават пред църквите. Свещениците отправиха призив към миряните да останат по домовете си.

Днес кмета Димитър НиколовДимитър НиколовДимитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден и представители на Българската православна църква в Бургас обсъдиха на среща общи мерки за предстоящия празник Цветница.

Кметът на Бургас за коронавируса: Имаме шанс!

Кметът призова в храмовете да се влиза само със защитна маска и ръкавици, да не се целуват иконите, миряните само да се покланят пред тях, да се спазва отстояние пред и в храмовете. Свещениците ще отговарят за реда и пропускателния режим в църквите, за да се избегне струпването на хора.

Извън храмовете контролът ще бъде осъществяван от полицията. Върбовите клонки ще се дезинфекцират преди раздаването им. Специална организация е създадена в храма "Свети Николай Чудотворец". Там ще бъдат извадени пред църквата иконите и свещниците, за да се ограничи влизането на хора вътре.

Днес са раздадени защитни шлемове на всички свещеници. На всички бургаски храмове са доставени защитни маски, ръкавици, дезинфектанти, с които ще се обработват входните врати и иконите.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
590 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Ние

2020.04.08 | 21:42

4
Нашите попове се показаха в лоша светлина, грозно вироглавие и никаква мисъл за доброто и безопасността на хората, които им се доверяват. Бъдете разумни, не ходете сега на църква! Не и в този момент.
Оцеляващ българин

2020.04.08 | 19:06

3
Вържете поповете, за да не плаче после държавата!
Мирянин

2020.04.08 | 18:33

2
За началниците на свещениците: "Те излязоха от нас, но не бяха наши; защото, ако бяха били наши, щяха да останат с нас; но те излязоха, за да стане явно, че не са всички наши." 1 Йоаново 2:19
боби

2020.04.08 | 18:17

1
Тези попове продължават с вироглавството си! По света службите са виртуални и Папата ги произнася на празен площад, а тия разтворили широко двери!! Търговци в храма!

Добави коментар

Водещи новини