БЧК раздаде на столичани хранителни продукти от първа необходимост

  • 08 април 2020 11:02

  • 341
  • 2
БЧК раздаде на столичани хранителни продукти от първа необходимост
© Булфото

Индивидуални пакети с 16 хранителни продукти от първа необходимост получиха днес 1098 уязвими жители на столицата. Те са допълнително включени в списъците, изготвени от Агенцията за социално подпомагане, съобщиха от БЧК.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32980

Служители и доброволци на БЧК, заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, депутати от ГЕРБ и представители на районните кметства в София предоставиха хранителните пакети до домовете на всеки един от хората, получаващи топъл обяд от общините.

Разнасянето на пакетите започна в 9.00 часа от трите временни раздавателни пункта на БЧК: - жк. „Младост” 1, жк. „Люлин” 7 и площад „Сточна гара“. Индивидуалните пакети са със средно тегло до 30 кг и съдържат продукти като брашно, олио, ориз, консерви и др. Те са осигурени по Оперативната програма за храни, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

Кампанията по осигуряването и предоставянето на пакетите се реализира в партньорство между Агенцията за социално подпомагане и Българския Червен кръст.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
341 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Обикновена Пунта Мар

2020.04.08 | 12:36

2
А, на "депутатите", РАЗДАДОХТЕ ли?!
Както

2020.04.08 | 12:23

1
Всичко друго в нашата държава едва ли е за уязвимите!? Направете така,че да не се развъжда сганта!?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини