Петър Диков: Нямаме пари за нов Студентски град

  • 05 април 2012 14:02

  • 1052
  • 0
Петър Диков: Нямаме пари за нов Студентски град
©

"Не е възможно да се построи нов Студентски град, защото няма откъде да дойдат тези пари". Това каза главният архитект на София Петър Диков по повод на предложението Студентски град да бъде преместен в село Лозен.

„За мен проблемът е, че много големи държавни обекти, общински и на висшите училища са предоставени за дискотеки, кръчми, чалга заведения и т.н. Например „Зимният дворец”, няма нищо общо със спортен обект. Там се намират пет от най-големите чалготеки в София, а „Зимният дворец” е държавна собственост”, посочи Диков.

Според главният архитект на столицата висшите училища са предоставили техни имоти за кръчми и дискотеки, които по проекти са били свързани с обучението. "Ако решим това, както ако решим и въпроса с реституираната земя вътре между общежитията и в тяхното пространство, и висшите училища направят така, че да има добър контрол, ние сме си решили 80% от проблемите. Това не изисква кой знае какви средства, а означава висшите училища да преглътнат, че ще получават 5, 7 или 10 хил. лв. на месец за помещение", посочи още Диков.

За идеята за преместване на Студентски град, столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска посочи: „Не знам как това би могло да се случи, защото ще са необходими много пари”.

Последвайте канала на

1052 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини