Три нови случая на нарушване на карантината във Варненско

  • 31 март 2020 16:07

  • 479
  • 0
Три нови случая на нарушване на карантината във Варненско
© Булфото (архив)

Три нови досъдебни производства за неспазване на задължителната домашна карантина са образувани днес във Варненска област, съобщиха от пресцентъра на полицията в крайморския град.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32980

Образувана е и една проверка за престъпления по член 355, ал. 2 от НК за неспазване на задължителната карантина след завръщане от рискова страна. През деня са извършени 1320 проверки по адреси на поставени под задължителна домашна карантина, съобщават още от полицията. В паркове, градини и детски площадки във Варна и областта са извършени 146 проверки, при които са съставени два акта за установени административни нарушения на граждани, отказващи да спазват мерките, свързани с въведеното в страната извънредно положение, целящо ограничаване разпространението на коронавирус инфекцията.

В ромските махали извънредните мерки масово не се спазват

От областния кризисен щаб пък съобщиха, че считано от 14.00 часа днес до края на извънредното положение всички пристигащи във Варна пътнически влакове няма да спират на спирка "Варна" /Стара гара Варна/. Причината за решението е постъпил сигнал за спиращи пристигащи пътнически влакове на спирката и слизащи пътници, които не подлежат на проверка, предаде БТА.
 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
479 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини