И Шумен обяви 5000 лв. глоба за ходене по парковете

  • 30 март 2020 18:30

  • 728
  • 4
И Шумен обяви 5000 лв. глоба за ходене по парковете
© Любомир Христов , фейсбук

Хубавото време през изминалите почивни дни изкара много хора на Шуменското плато. В друго време и при други обстоятелства това е прекрасно място за почивка и зареждане на шуменци, но в условията на извънредното положение и разпространението на заразата с коронавируса струпването на много хора на едно място е безотговорно. Това заяви кметът на Шумен Любомир Христов.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

"Затова днес издадох заповед да се затворят за движение на превозни средства пътят от местността „Кьошковете“ в посока към комплекс „Стъклото“ и обходният път от района на пожарната към паметника „Създатели на българската държава", обяви той.

Кирил Ананиев с поредна заповед - свързана е с носеното на маски

На двата входа към Природния парк „Шуменско плато“ ще бъдат разположени постове, които ще следят за спазване на заповедта, включително събота и неделя. Целта е да се ограничат масовите събирания на хора на територията на парка.

Във връзка със зачестилите случаи на нарушение на въведените противоепидемични мерки, с които се преустановяват посещенията в паркове, градски градини, спортни, детски площадки и съоръжения на открити и закрити места, разпоредих да бъде засилен съвместният контрол от общинските инспектори, служителите от ОД на МВР и РЗИ.

Ще се проверява стриктното спазване на забраната повече от двама възрастни да не се събират на открити и закрити обществени места, както и да не се струпват заедно големи групи от хора на открито и в закрити помещения.

При неизпълнение на мерките на нарушителите ще се налагат предвидените в Закона за здравето глоби в размер на 5000 лева.

"И пак призовавам гражданите да бъдат много по-отговорни в поведението си и по-дисциплинирани, да спазват наложените ограничения, свързани с извънредното положение. От нас зависи да се справим със заразата, да ограничим разпространението на вируса и да опазим живота и здравето си!", заяви кметът на Шумен

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
728 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Мунчо

2020.03.31 | 07:34

4
Резервният вариант за пълнене на хазната е задействан.

2020.03.30 | 19:33

3
5000 сопи.

2020.03.30 | 18:55

2
От бивш агент на ДС какво може да се очаква.Само простотии.Защото тоя само плямпа и нищо не върши.

2020.03.30 | 18:32

1
ДОКАТО УПРАВЛЯВАТ СОЦ ПРОДУКТИ МИЗЕРИЯТА ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини