Заради COVID-19: Пазят тираджиите да не се размотават, а да стоят в карантина

  • 27 март 2020 16:52

  • 1316
  • 0
Заради COVID-19: Пазят тираджиите да не се размотават, а да стоят в карантина
© Кадър: Нова Тв

Целта на събирането на тираджиите, преминаващи у нас за Турция, е да бъде ограничено движението им и да се спази карантинният период. Това каза главен комисар Светлан Кичиков, директорът на "Гранична полиция". По думите му така няма да има размотаване.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33009

В предаването „Плюс – минус“ по Нова ТВ. той обясни, че именно това е наложило тировете да бъдат пренасочени към временния паркинг на бившето летище Узунджово край Хасково. Там ще има полицейски патрул, който ще следи на място ситуацията, преди да бъдат пропускани шофьорите към Турция. Вече са им подсигурени хигиенни условия и храна. Целта е да се избегнат тапите по граница, които не са малко. Кичиков обясни, че бавното преминаване е заради турските гранични власти.

Събраха стотици тираджии на бившето летище "Узунджово"

Наши представители обаче са разговаряли с турските си колеги и в резултат пропускането на тежкотоварни автомобили се е забързало. Комисар Кичиков обясни, че е имало облекчаване на проверките от страна на южната ни съседка, свързани с коронавируса.

„Турската страна има сериозни рестрикции, не мога да кажа какво точно промениха, но в момента нещата вървят много добре“, коментира той.

„Не можах да разбера за какво го има това напрежение, с този паркинг се решиха много проблеми. Има възможност там да се ситуират 2500 тира. Иначе ще спрат някъде по пътя, ще има контакти, по бензиностанциите. Спират на определени бензиностанции, зарежда се само гориво и тръгват без да се размотават най-общо казано“, заяви още Кичиков.

Директорът на "Гранична полиция" напомни, че граждани на трети страни не се допускат у нас. Наложило се е вчера да бъде затворен ГКПП-Златоград, понеже в област Ксанти, гръцките власти са установили голям брой заболели от COVID-19.

Междувременно работата на граничните полицаи е сериозна. Ком. Кичиков потвърди, че те имат необходимото облекло.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1316 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини