500 души ще получават грижи от Домашния социален патронаж в Добрич

Грижите на Домашния социален патронаж в Добричката община ще достигат до 500 възрастни и деца в нужда, предвижда годишният план за развитие на социалните услуги през 2021-а, който Общинският съвет ще обсъди на днешното си заседание.

Общината ще задели 600 000 лева от бюджета си за следващата година за предоставяне на услуги по домовете - доставка на храна, почистване на жилищните помещения, помощ в поддържането на личната хигиена и други.

Домашният социален патронаж ще поддържа 13 центъра в по-големите села и ще действа и на мобилен принцип, като ще предоставя услуги на самотни възрастни хора и в най-отдалечените места.

С 420 000 лева подкрепа от държавата ще бъде осигурена почасова лична помощ на хора с увреждания, предвижда още планът за социалните услуги през следващата година. Домът за хора с деменция или Алцхаймер в село Опанец също ще предоставя комплекс от социални услуги на 50 пациенти. Ще бъде открит и Център за настаняване от семеен тип за 13-15 болни от различни форми на деменция, като ще бъдат осигурени 220 000 лева.

Общината в Дупница помага на хора под карантина и възрастни хора без близки

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет