Временно отнеха лиценза на „Еврофутбол“ - фирма, свързана с Божков

Държавната комисия по хазарта (ДКХ) забрани дейността на "Евофутбол" на днешното си заседание за срок от 3 месеца.

Това е поредната фирма за залози, свързана с хазартния бос Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от, която затваря.

 

Държавната комисия по хазарта отнема лиценза на още една компания на Божков

На заседанието, което се проведе днес в 11 часа, имаше само две точки, отнасящи се до лиценза на "Еврофутбол".

Ето решенията:

Първото решение  може да прочетете ТУК

Второто решение може да откриете ТУК

 

Обвиненията към "Еврофутбол" са , че държавната такса е плащана върху 20% от печалбата, а не върху 15% от оборота. Предполагаемите загуби за бюджета от това са над 300 милиона лева.

В момента председател на ДКХ е Георги ЙордановГеорги ЙордановГеорги Йорданов е назначен временно за председател на Държавната комисия по хазарта на 3 февруари. Той бе назначен на поста от министъра на финансите Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва временно. До това се стигна след като Александър Георгиев  поиска сам да бъде отстранен от поста на председател на Комисията.

 

 Комисията по хазарта с нов председател

 

Георгиев бе привлечен като обвиняем по делото срещу Божков.

Припомняме ви, че към момента Божков е в ОАЕ. Той избяга там заедно с Георги Попов.  За екстрадацията им у нас има изпратено писмо до емирствата.

На хазартния бос са повдигнати 11 обвинения за ръководител на престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит на подкуп на длъжностно лице, търговия с влияние, притежание и отчуждаване на културни ценности. Божков е разследван и за организирането и ръководенето на престъпна група, свързана с убийства, изнасилвания и принуди.

 

Цветомир Найденов: Васил Божков е сериен изнасилвач! Насилил е стотици жени, включително и малолетни

 

 

 

Коментари

  1. 2020.03.25 | 17:20
    ne kolega barkash tezi plateni pederasi naidenovi vece sa protejeta na ciganskiat premier I niama da sa obviniaemi dokato si plashtat vnoskite kam nego.
  2. 2020.03.25 | 17:08
    ДА И СЕГА ЩЕ Я ДАДАТ НА ПРОТЕЖЕТАТА НАЙДЕНОВИ. НЕВИНИТЕ СЪДРУЖНИЦИ НА БОЖКОВ. СЛЕД КАТО ТОИ Е ВИНОВЕН, ТЕ ЗАЩО НЕ СА ВИНОВНИ.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет