Димитър Манолов: Без съмнение ще се увеличи безработицата

  • 23 март 2020 07:35

  • 663
  • 2
Димитър Манолов: Без съмнение ще се увеличи безработицата
© Кадър бТВ

Без съмнение ще се увеличи безработицата заради извънредното положение, но въпросът е до какви нива и те да не бъдат плашещи, заяви президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов пред бТВ.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33003

„Ако Законът за извънредното положение изпълни своето предназначение, ще повлияе на пазара на труда добре, но ако не го изпълни, Господ да ни е на помощ“, смята Манолов, според когото сега ще си проличи кои са „грижливите стопани“, които мислят за своите работници.

Манолов отбеляза, че освободените работници в сферата на туризма бързо ще бъдат възстановени на работа след нормализацията на ситуацията, още повече че туризмът е със сезонна заетост.

Президентът на КТ „Подкрепа“ отбеляза, че работодателите могат да пуснат служителите си в отпуск, но не повече от 50% от дните от полагаемия платен отдих за тази година. Могат, обаче, да ги пуснат в отпуск, натрупан от предни години.

Според Манолов мерките срещу спекулата в Закона за извънредното положение са неприложими и ще доведат до създаването на черен пазар. 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Десислава Станева
663 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.03.23 | 10:12

2
И какъв е смисъла от подобни глупости? Как полицая ще разбере, че този, който има бележка, не е болен или заразен, като дори и температурата не му измерват? Достатъчно е да има 1-2 такива, които ще заразят останалите си колеги, те след това ще занесат вируса в тях и от там нататък работата е ясна. Вместо да бяха забранили на хората от чужбина да се връщат или поне да ги бяха сложили под карантина в някои изолирани хотели за 2 седмици, сега се чудят каква по-голяма простотия да измислят. Убиха бизнеса, блокираха държавата и изнервят хората, които са без работа и скоро ще са по улиците и няма да имат спиране!

2020.03.23 | 09:06

1
Е това ако е синдикат здраве му кажи.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини