Общините в Габровско са с вечерен час

  • 22 март 2020 15:07

  • 2027
  • 2
Общините в Габровско са с вечерен час
©

Вечерен час се въвежда на територията на Габровска област.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Той важи за малолетните и непълнолетните лица и обхваща часовете от 19,00 до 06,00. Кметовете на общините Дряново, Трявна и Севлиево  са издали заповеди за ограничението, което е свързано с решение на Областния кризисен щаб към Регионалната здравна инспекция (РЗИ). Това съобщи днес Цветомира Иванова от пресслужбата на областната администрация., предаде БТА

По-рано и областният център въведе такава мярка.

В Габрово въвеждат вечерен час за децата и младежите

По време на вечерния час младежите няма да могат да излизат, освен ако са придружени от родител, настойник или попечител.

Всички търговски обекти в областта ще получат предписания от РЗИ да извършват неколкократна дезинфекция през деня на пазарските колички и кошници.

Инспекцията ще връчи предписания и на собствениците на фирми, извършващи таксиметрови услуги на пътници, да осигурят на шофьорите лични предпазни средства - маски и дезинфектанти за ръце, които да бъдат използвани по време на обслужването на пътници.

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
2027 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.03.22 | 17:17

2
ЗАЩОТО ВЯРВАТ ЧЕ ВИРУСА ХОДИ В ТЪМНОТО КАТО ТАЛАСЪМ СИГУРНО
Софиянец

2020.03.22 | 17:00

1
ЕДИНСТВЕНОТО НЕУДОБСТВО НА ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ ДЕСА НЯМА КЪДЕ ДА ПАЗАРИ И РУНДЬО ПОБЕСНЯ! БОЙКО, ОТВОРИ ПОНЕ ЕДИН МОЛ, ТА РЕЗИДЕНТА ДА МИРЯСА!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини