Самолет ще дезинфекцира Карнобат от въздуха

  • 21 март 2020 08:55

  • 1563
  • 3
Самолет  ще дезинфекцира Карнобат от въздуха
© община Карнобат

Самолет с безопасен за хората препарат ще дезинфекцира Карнобат от въздуха. Пръскането ще е през целия ден. Ще се използва препарат, който освен за хората е безопасен и за растенията, насекомите и животните. Той е с широк спектър на действие, на основата на бензалкониев хлорид. Това събщи кметът на града Георги Димитров.

Пръскането от въздух се налага, за да се дезинфекцират всички точки - дворни пространства, тесни улици, места, където не е възможно да се достигне с техника.

Пръскането със самолет се осъществява с подкрепата на Сдружението на зърнопроизводителите в Карнобат, чийто председател поема разноските за летателните часове, каза Димитров.
Препаратът се осигурява от Община Карнобат.

Кметът призова жителите на Карнобат да сведат до минимум излизанията от домовете си. Създадената ситуация и необходимостта да се спре разпространението на COVID-19, налагат тези превантивни действия.

В Карнобат има случай на заразена с коронавирус млада жена. Тя е работила в курорта Банско. 25 са лицата от Карнобат, с които жената е контактувала.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1563 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
а за вируса

2020.03.21 | 16:49

3
безопасен ли е?
Александър

2020.03.21 | 09:58

2
Държавните мъже да не чакат ,всички населени места трябва да се дезинфекцират .Как за корояд се пръскат горите .Населените места са много по малко.Не чакаите ,използваите всичко срещу вируса ,спасяваите хората.
гост

2020.03.21 | 09:09

1
без-ОПАСЕН ПРЕПАРАТ със самолет напълно откачиха тия индивиди а ПЧЕЛИТЕ ?защо ли това гербево правитество дърпа дявола за опашката

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини