Броят на помиярите нараснал заради кризата в строителството

  • 04 април 2012 08:39

  • 1185
  • 5
Броят на помиярите нараснал заради кризата в строителството
©

В сутрешния блок на БНТ председателят на Комисията по околна среда в Столичния общински съвет и общински съветник от ГЕРБ Лорита Радева заяви, че зам.-кметът на София Мария Бояджийска е била права да хвърли отговорността за нахапания почти до смърт от бездомни кучета възрастен мъж в "Малинова долина".

По думите й, те са попречили на служители на "Екоравновесие" да свършат работата си там. "Работим добре с неправителствените организации, но на първо място за нас са здравето, живота и сигурността на хората", добави Радева. Тя посочи, че броят на бездомните кучета нараства, защото много животни са изхвърляни на улицата от собствениците си, не само заради възпроизводство. Друга причина според нея е кризата в строителството, тъй като много кучета-пазачи на строежи също са изхвърлени на улицата.

Аксиния Боснева от организация за защита на бездомните кучета посочи, че в последните години Столична община все повече изолира неправителствените организации. "Опитват се да ни вържат ръцете, защото казваме истината по проблема", убедена е екозащитничката.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1185 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
М. Костова

2012.04.10 | 10:59

5
Кмет да си на София, а да не можеш да решиш проблема с кучетата. Голям капацитет ще да си. В Истанбул няма кучета ама там са около 13мил.жители и не са в ЕС , а ние сме, къде ще се сравняват те с нас. Крайно време е когато поемеш отговорности и не можеш да се правиш с тях да си отиваш и да дойде друг, който ще реши проблема с кучетата.
найденов твой ред е

2012.04.10 | 10:58

4
ОТ ТУК ПРИ КМЕТУВАНЕТО НА БОЙКО БОРИСОВ МИНА КАТО ДИРЕКТОР И МИНИСТЪРА НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО МИРОСЛАВ НАЙДЕНОВ Кучешката мафия, която години наред топи столичния бюджет без никакви резултати, е продукт на Стефан Софиянски. продължена от Бойко Борисов . Още по време на неговото управление структурата "Екоравновесие" и подчинената й администрация са мъртвородени по подобие на здравната каса и са обречени да губят парите на софиянци, пише в. "Всеки ден". Структурите са създадени от Софиянски и хората му така, че пътят на парите се проследява трудно и те потъват безследно в джобовете на природозащитници менте. "Това са милиони всяка година", коментират работещи в приюта в "Сеславци" пред всекидневника. Всички се грижат от години за животните и са наясно със схемите на властта, но всяко следващо управление се оказва безсилно да реши проблемите, защото са в самата законова рамка. От години хилядите бездомни кучета, които скитат по улиците, служат за нагушване с общински пари на редица хитри играчи от псевдоприродозащитни организации, както и от шефове на фирма "Екоравновесие". По 280 лева плаща общината за кастрация, ваксиниране и обезпаразитяване на кучетата. Много странно къде отиват тези пари, които годишно се изчисляват на милиони. Защото всеки може да направи следната сметка: кастрация при ветеринар струва 40 лева за мъжко и 60 лева за женско, обезпаразитяване вътрешно и външно струва 10–15 лева, ваксинирането пък срещу бяс струва 30 лева. Общо 110 лева максимум. Доброволци, които се грижат за четириноги в приюта в Сеславци, разкриват, че екипите на "Екоравновесие" много често прибират кучетата за ден-два, не ги кастрират, а след това връщат глутниците в съвсем различни квартали. До момента Йорданка Фандъкова е уволнила двама шефове на "Екоравновесие", но не успява да се справи с проблема. Един от начините "Екоравновесие" да се спасява от проверки е, като сключва договори с псевдоекоорганизации, които уж гарантират, че всичко в приютите е нормално. Те пък получават възможността да прибират пари от германски организации за защита на бездомните кучета по разни програми и проекти. Вместо обаче тези пари да отиват по предназначение, те се гушват от лъжливи еколози, както и от ръководството на "Екоравновесие".
xxx

2012.04.10 | 10:56

3
добре де, нали Фъндъка беше обещала, че ще справи? Нали Тиквата беше обещала преди това, че ще се справи? Нали Усмихнатия крадец преди него също беше обещал? Какво стана? Защо медиите не разкъсват ежедневно тези нагли лъжци? Защо като се снимат пред някоя позамазана (с парите на данъкоплатците) градинка не им се задават тези въпроси? нито глътка въздух за Фандъка!
livain

2012.04.04 | 15:30

2
aйде сега пак кризата е виновна.едно от нещата които съм научил от татко е - когато човек неможе или неиска да си свърши работата е постоянно намиране на оправдание.ами ако тигри, лъвове и носорози почнат да се размножават като бездомните кучета между блоковете,които хапят хора,разнасят болести,ровят в кофите за смет и разхвърлят боклуците,серат навсякъде.к'во нема да се оправим и с тех а? те ще бъдат избити заради кожите им или за трофеи.никой не би дал пари за кучешка кожа,затова се множат.
Dam

2012.04.04 | 12:31

1
Така е аз миналата седмица видях изхвърлен кашон с кученца, а съм виждал и преди, както и котки а в градската ни градина виждам все по-рядко кучета и от тях преобладаващото число са домашни, полупородисти и направо с порода.

Добави коментар

Водещи новини