Бизнесмени предлагат изграждане на карантинни лагери за пристигащите от чужбина

  • 20 март 2020 14:11

  • 1607
  • 0
Бизнесмени предлагат изграждане на карантинни лагери за пристигащите от чужбина
©

Бизнесмени от Сливен предлагат изграждане на карантинни лагери, където да се настаняват пристигащите от чужбина. Това съобщи Апостол Зафиров, собственик на млекопреработвателно предприятие и хотел.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Предложението им е било отправено към Областния кризисен щаб в Сливен, като се надяват в близко време да бъде обсъдено и одобрено.

В текстилната гимназия в Сливен изработват предпазни маски, които ще дарят на общината

Зафиров, заедно със собственици на транспортна, строителна, осветителна и други фирми в града, са готови да помогнат за изграждането и оборудването на такъв лагер в Сливен. Според тях, това може да стане на парцели, като бивши военни поделения в града, стари хотели или площ, на която да бъдат разположени фургони за временно настаняване, с които държавата разполага, предава БТА.

Бизнесмените ще осигурят легла, матраци, спално бельо, обзавеждане, ще осветят района, ще осигурят достъп до интернет и телевизия, както и хранителни продукти. Целта на тези лагери е хората да изкарат там карантинния си период, посочи Зафиров.

В Сливенско в момента масово се връщат хора от ромските малцинства, които обаче не спазват противоепидемичните мерки. В подобни лагери ще бъдат охранявани от полиция и ще спазват дисциплина при едни нормални условия на живот. Положителен пример за такива лагери имало в Дания и Израел.

Близо месец може да издържат фирмите без да работят, смята Апостол Зафиров, визирайки собствения си бизнес, който осигурява работа на над сто души. Той не е пуснал работниците си в отпуск или неплатени, но очаква големи загуби.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
1607 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини