Кметът на Бургас: В града има 18 бедстващи грузинци

  • 20 март 2020 12:53

  • 455
  • 0
Кметът на Бургас: В града има 18 бедстващи грузинци
© Facebook

Осемнайсет бедстващи грузинци са установени в Бургас. Те са пристигнали у нас с личните си автомобили. Имат сериозни проблеми с обезпечаване на средствата запреживяване. Това каза на редовния брифиниг след приключилото заседание на общинския кризисен щаб кметът на града Димитър НиколовДимитър НиколовДимитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32990

Той заяви, че грузинците са попаднали в хипотезата на министерската заповед за лица от трети страни. Влезли са на зелена граница в Бъгария, но не могат да излязат.

Кметът на Бургас за първия случай на COVID-19 в града: Няма място за паника!

При спазване на всички мерки за безопасност сме ги настанали, заяви кметът. Той очаква грузинското посолство и външно министерство на Турция да организират санитарен коридор за извозването им от Турция към Грузия.

"Забранява се използването на вендинг машини за кафе и топли напитки по улиците и в сгради! Медицинските лица не дават пълна гаранция за тяхната безопасност!  Препоръчва се на всички бургазлии да избягват използването на детските площадки и фитнес уреди на открито, въпреки че те се дезинфектират редовно. Днес стартира раздаването на флакони с дезинфектант на домоуправителите, регистрирани на територията на община Бургас. Има налични засега около 200 бройки. Приоритетно се започва с най-големите жилищни блокове – 18-етажните с един вход. За останалите- има сформирани групи от общински служители, които по комплекси ще осъществяват дезифекция на дръжки ма входни врати, асансьори и домофони. 100 диспенсъра с дезинфектант са поставени в автобусите от градския транспорт. По-рано с такива бяха снабдени медицинските заведения и големите търговски обекти в Бургас.17 мобилни мивки с течен сапун са поставени на публични места в града. 172 души към днешна дата са под карантина на територията на община Бургас. Има установени 17 отклонения от нея и тези лица са подадени към органите на МВР.", написа още градоначалникът в социалната мрежа.


 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
455 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини