В Тервел над 50 публични места се дезинфекцират като мярка срещу заразата

  • 19 март 2020 09:07

  • 213
  • 0
В Тервел над 50 публични места се дезинфекцират като мярка срещу заразата
© Булфото (архив)

В Тервел над 50 публични места се пръскат с разтвор на хлорна вар като мярка срещу опасността от разпространението на коронавирусната инфекция, съобщават от кметската управа.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Обработват се входове на банки, аптеки, магазини за хранителни стоки, заведения, приготвящи храна за дома, спортни и детски площадки. Третирането е два пъти дневно от служители на общинската администрация.

В аптеките има режим на пропускане, който се осигурява от двама здравни асистенти, наети по проект от общината, посочват от кметската управа.

В общината се въвежда и вечерен час за малолетни и непълнолетни. Според издадената заповед от кмета Симеон Симеонов се забранява на деца и младежи, ненавършили 18 години, да пребивават на обществени места след 20 часа, освен ако не са придружени от родител или настойник.

Трета жертва на коронавируса у нас. Има и още двама заразени

В района през последните дни от рискови дестинации в чужбина са се завърнали 62 души като трима са водачи на тежкотоварни автомобили на транспортна фирма в Тервел и, според указанията на Министерството на здравеопазването, в периода на престой са поставени под карантина.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
213 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини