Община Свиленград въвежда специална грижа за самотни възрастни, болни и трудноподвижни хора

  • 18 март 2020 08:59

  • 211
  • 0
Община Свиленград въвежда специална грижа за самотни възрастни, болни и трудноподвижни хора
© Община Свиленград

Община Свиленград въвежда специална грижа за самотни възрастни, болни и трудноподвижни хора, съобщиха от местната администрация, предаде БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

На телефони - 0379/7 22 93 и 0886 030 229, нуждаещите се могат да заявят закупуване на хранителни продукти и лекарства.

Служители на общината и доброволци ще извършват пазаруването и разноса по домовете. Сутрешните заявки ще се изпълняват до следобед, а следобедните - на следващия ден, поясниха от кметската управа. Домоуправителите в жилищните блокове и кооперации ще събират информация и ще създават организация за подпомагане на хората в нужда. Кметовете и кметските наместници в селата ще обобщават заявките на възрастните хора от населените места и ще предоставят списък и средства за закупуването им на служителите на Домашния социален патронаж.

Към момента патронажът обслужва 320 потребители в града и селата, като разполага с три коли и петима служители, припомниха от общината.

Организацията на специалната грижа е част от мерките за противоепидемична защита в община Свиленград до 29 март или до отмяна на извънредните мерки от Националния оперативен щаб и Министерството на здравеопазването.

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Десислава Станева
211 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини