Община Ловеч ще дава консултации за COVID - 19 на два нови телефона

  • 17 март 2020 17:57

  • 498
  • 0
Община Ловеч ще дава консултации за COVID - 19 на два нови телефона
© Община Ловеч

Координиращо звено в Община Ловеч ще дава консултации за COVID - 19 на два нови телефона, съобщиха от пресцентъра на общината.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33015

То е създадено за гарантиране на качествена подкрепа за уязвимите от вируса групи чрез механизъм за взаимодействие между служителите на Общинска администрация - Ловеч, Домашен социален патронаж и сдружение "Граждански инициативи- гр. Ловеч".

Още 14 нови случая на заразени с коронавирус у нас, има болни в Перник и Пловдив

Чрез консултативните социални услуги "Център за обществена подкрепа" и "Център за социална рехабилитация и интеграция" ще се осъществяват дейности за подкрепа и превенция на заболяването сред най-уязвимите групи от населението в направленията поддържане на "горещ телефон" за подаване на заявки за пазаруване на хранителни продукти, лекарства и вещи от първа необходимост за посочените групи; закупуване и доставка на хранителни продукти и лекарства до домовете на самотноживеещи възрастни и лица с хронични заболявания, включително от уязвими групи или със затруднения в придвижването.

Разкрива се и "гореща линия" за психологическа подкрепа на населението в обстановката на обявеното извънредно положение и при увеличаващия се риск от разпространение на вируса Covid-19.

Първи болен от коронавирус в Троян?

Координиращото звено от медицински специалисти ще дава консултации на тел. 068 688 306 и тел. 0884 332 392 с работно време от 08.00 до 18.00 часа всеки ден от седмицата. Оказването на психологическа подкрепа може да е от решаващо значение за недопускане на паниката да даде отражение върху здравословното състояние на много хора, допълват от пресцентъра на общината.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
498 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини