В бензиностанциите: Дезинфекция и социална дистанция

17 март 2020 12:47

В бензиностанциите: Дезинфекция и социална дистанция
© getty images
421 0

Членовете на Българската петролна и газова асоциация /БПГА/ предприемат редица мерки за дезинфекция на помещенията и социална дистанция в бензиностанциите. Обслужващият персонал ще бъде сведен до минимум, без да се затруднява зареждането с горива, съобщиха от БПГА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23432

Членовете на БПГА вече са преустановили продажбата на непакетирани храни и премахнаха седящите места в зоните за хранене. Като последваща мярка свободният достъп до тоалетните на бензиностанциите ще бъде прекратен по преценка на всеки от операторите.

До дни наши лаборатории ще правят бързи тестове за коронавирус

Това се налага, тъй като пред и в тоалетните се струпват множество хора, особено след затварянето на кафенетата и ресторантите по магистралите и основните пътища в страната. Наличният персонал на бензиностанциите не може да ограничи достъпа на хората, допълват от асоциацията.

Създава се огромна опасност от пренасяне на заразата. Единственият превантивен способ е да се спре свободният достъп до тези помещения.

"Вярваме, че нашите клиенти ще проявят разбиране към всички мерки, които компаниите от БПГА предприемат за ограничаване на вирусната инфекция", пише в съобщението.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23432

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
421 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини