Фандъкова апелира родители: Да се ограничат посещенията на детските площадки

  • 17 март 2020 08:30

  • 1316
  • 2
© Булфото (архив)

Никой не може да накара лекар да прави нещо на сила. Всички защитни средства и апаратурата са гарантирани на Втора градска болница. Ще протече и подготовка, няма да се започне работа със заразени пациенти преди да са готови. Надявам се, че във Втора градска ще останат хора, които искат да работят с болните от COVID-19. Това заяви в сутрешния блок на БТВ кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска по повод масовите оставки в столичната болница.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32996

"Никъде нямаше специална подготовка, нямаше такава болница. Никое лечебно заведение не е и застраховано, че няма да има пациент с коронавирус. Обръщам се и към медицинските сестри от училищата и детските градини -  нека да се включат в тази най-важна задача и да подпомогнат болниците", апелира Фандъкова.

Масови оставки във Втора градска болница

"Новото отделение във Втора градска ще заработи при недостатъчно места в другите болници в София", припомни кметът на столицата по темата. 

"Всички ще загубим по нещо в тази ситуация - болниците, бизнесът, а очакваме и финансова криза. Преструктурирането на лечебните заведения ще стане с трудности, но най-важно е да се справим с епидемията. Медиците са най-важни за опазване", разкри столичният кмет.

"Мислим и за мерки, които да облекчат бизнеса - заведенията няма да плащат такси тротоарно право, а търговските мрежи таксите за общински терени. Обмисляме и за други мерки - възложила съм на колегите да преразгледат инвестиционната програма, за да се насочат средства към болниците и социално слабите", каза още Фандъкова.

"Най-добрият начин да ограничим заразата, е да намалим придвижването с градския транспорт, както и да не се струпваме на едно място. Служителите на Центъра за градска мобилност ще следят за потока в масовия  транспорт", каза още Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

"Дезинфекцират се всички средства за масов транспорт - по два пъти на ден. С три пъти са намалели пътниците в метрото", разкри кметът на София. 

"От днес няма да има "синя" и "зелена" зона, за да може хората свободно да се придвижват с автомобилите си", разкри Фандъкова мерките на Столична община.

Без "синя" и "зелена" зони в София до 29 март

"За два дни Социалният патронаж на Столична община подпомогна над 70 възрастни хора. Не търсим доброволци за подпомагане на възрастните хора, защото не всички хора са с чисти намерения. Важното е, че и полицията продължава работата срещу престъпленията", коментира кметът на София. 

От днес започва и програма на Столична община за обслужване на хора в карантина. 

Фандъкова разкри още, че аварийните ремонти на "Топлофикация' и "Софийска вода" са възможни, но плановите се спират.

"Дисциплината в борбата с коронавируса е най-важна. Обръщам се и към родителите, бабаите и дядовците - нека да ограничат до минимум посещенията с децата на площадките - не защото са опасни, а защото има струпване", апелира столичният кмет.

"Важно е да сме единни и дисциплинирани. Привърженик съм на строгите мерки. Нека не страдат дисциплинираните гражданиот недисциплинираните. В този момент  от всички нас завосо да се справим със ситуацията. Трябва да слушаме специалистите", завърши Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
1316 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
боби

2020.03.17 | 10:48

2
Какви лекарпи са тези от Втора градска след като напускат бойното поле?? Недостойно! Не им прави чест! Явно досега не са знаели, че професията им е рискова!!
кукомявко

2020.03.17 | 09:45

1
Защо не мият улиците ???

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини